Mainos

VW:n korjaukset etenevät, nyt 1,6-litraisten vuoro – katso, mitä huollossa tapahtuu

Saksan viranomainen on hyväksynyt 1,6-litraisten EA 189 -dieselmoottoreiden korjausratkaisun. Nyt saatu lupa koskee 2,6 miljoonaa Volkswagen-konsernin autoa. Asiakkaisiin otetaan yhteyttä kirjeitse. Kutsukirjeen saatuaan, asiakas voi varata ajan valtuutettuun merkkihuoltoon korjaustoimenpiteen suorittamiseksi.

1,6-litraisella EA 189 -dieselmoottorilla varustettuihin autoihin asennetaan ilmanvirtausohjain moottorin ohjainlaitteen päivityksen lisäksi. Korjaustoimenpide kestää 30 minuutista tuntiin, ja vaivattomimmin korjaus hoituu esimerkiksi huoltokäynnin tai renkaanvaihdon yhteydessä.

KBA vahvistaa, että toimenpiteet eivät vaikuta korjatun auton polttoaineenkulutukseen, moottorin tehoon, hiilidioksidipäästöihin, ajokäyttäytymiseen tai akustiikkaan. KBA on vahvistanut tämän jo aikaisemmin 1,2- ja 2,0-litraisten moottoreiden kohdalla.

Teknisten toimenpiteiden suorittamisen jälkeen autot täyttävät tyyppihyväksynnän mukaiset päästöstandardit. Korjauksella ei ole myöskään vaikutusta autojen verotukseen Suomessa, sillä typen oksidien päästöjä ei käytetä Suomessa auto- tai ajoneuvoverotuksen perusteena.

Maahantuoja lähettää takaisinkutsukirjeen nyt myös 1,6-litraisten EA 189 -dieselautojen asiakkaille, joiden autoja takaisinkutsu koskee. Kirjeen saatuaan asiakas voi varata ajan valtuutettuun merkkihuoltoon. Korjaustoimenpide voidaan tehdä vain valtuutetussa merkkihuollossa ja se on asiakkaalle maksuton. Kun korjaustoimenpide on suoritettu, saa asiakas korjauksen suorittamisesta todistuksen.

KBA on hyväksynyt jo aikaisemmin tänä vuonna 1,2- ja 2,0-litraisten moottoreiden korjausratkaisut. Suomessa korjausratkaisu on tällä hetkellä saatavilla yhteensä 17 000 Audiin, Seatiin ja Volkswageniin ja näistä 46 prosenttia on jo korjattu.

Autot ovat edelleen teknisesti turvallisia ja niillä voi ajaa normaalisti. Mikäli asiakas ei ole saanut takaisinkutsukirjettä ennen seuraavaa katsastusta, auton voi katsastaa normaaliin tapaan ja korjaus tehdään katsastuksen jälkeen.

Johtuen eri moottorinohjainlaitteiden suuresta määrästä, takaisinkutsu toteutetaan KBA:n kanssa sovitussa aikataulussa. Tästä johtuen takaisinkutsu ei ala samanaikaisesti kaikille malleille tai moottori-ja vaihteistoversioille.

***

1:29

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.