Mainos

VW: Emme ole rikkoneet EU:n lainsäädäntöä

Saksalaisvalmistajan mielestä se ei ole päästömanipuloinnillaan rikkonut Euroopan unionin kuluttajalainsäädäntöä, eikä se ole näin ollen korvausvelvollinen, kertoo Automotive News Europe.

Volkswagenin mukaan sen dieselautojen päästömanipulointi ei ole rikkonut EU:n kuluttajalainsäädäntöä. Valmistajan mukaan sen ei tarvitse maksaa korvauksia eurooppalaisille asiakkailleen.

EU:n kuluttajakomissaari Vera Jourova kertoi maanantaina komission tutkivan, onko Volkswagen rikkonut muun muassa ympäristöystävällisyyden liioittelua kieltävää EU-direktiiviä.

Volkswagen joutuu maksamaan muhkeat korvaukset yhdysvaltalaisille asiakkailleen. Syynä on USA:n lainsäädäntö, joka eroaa täkäläisestä. Useat tahot ovat vaatineet Euroopan suurimmalta autovalmistajalta vastaavanlaisia korvauksia asiakkailleen myös Atlantin tällä puolen.

Valmistajan mukaan autojen korjaaminen on riittävä toimenpide.

– Meidän mielestämme muunlaisille korvauksille ei ole tarvetta, Volkswagenin EU:lle lähettämässä kirjeessä todetaan. 

Volkswagen on manipuloinut jopa 11 miljoonan dieselautojensa moottoreita, jotta niiden todelliset päästöt eivät kävisi ilmi testeissä. Näistä autoista jopa 8,5 miljoonaa on myyty Euroopassa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.