VW: Emme ole rikkoneet EU:n lainsäädäntöä

Saksalaisvalmistajan mielestä se ei ole päästömanipuloinnillaan rikkonut Euroopan unionin kuluttajalainsäädäntöä, eikä se ole näin ollen korvausvelvollinen, kertoo Automotive News Europe.

Volkswagenin mukaan sen dieselautojen päästömanipulointi ei ole rikkonut EU:n kuluttajalainsäädäntöä. Valmistajan mukaan sen ei tarvitse maksaa korvauksia eurooppalaisille asiakkailleen.

EU:n kuluttajakomissaari Vera Jourova kertoi maanantaina komission tutkivan, onko Volkswagen rikkonut muun muassa ympäristöystävällisyyden liioittelua kieltävää EU-direktiiviä.

Volkswagen joutuu maksamaan muhkeat korvaukset yhdysvaltalaisille asiakkailleen. Syynä on USA:n lainsäädäntö, joka eroaa täkäläisestä. Useat tahot ovat vaatineet Euroopan suurimmalta autovalmistajalta vastaavanlaisia korvauksia asiakkailleen myös Atlantin tällä puolen.

Valmistajan mukaan autojen korjaaminen on riittävä toimenpide.

– Meidän mielestämme muunlaisille korvauksille ei ole tarvetta, Volkswagenin EU:lle lähettämässä kirjeessä todetaan. 

Volkswagen on manipuloinut jopa 11 miljoonan dieselautojensa moottoreita, jotta niiden todelliset päästöt eivät kävisi ilmi testeissä. Näistä autoista jopa 8,5 miljoonaa on myyty Euroopassa.

Lue myös:

    Uusimmat