Vuosikymmenten odotus päättyy: Bemarin uusi M3 tulee myyntiin myös perhefarkkuna – katso kuva!

Tältä näyttää tuleva BMW M3 Sedan 6:08
Uusi BMW M3 Sedan esitellään syyskuussa 2020.

BMW-fanit ovat toivoneet sporttisesta M3:sta farmariversiota porrasperän rinnalle, mutta turhaan. Nyt toiveisiin on vastattu.

BMW M3 on ikoninen urheiluauto, joka soveltuu ratapyörittelyn lisäksi myös arkikäyttöön, sillä se on jo useiden mallisukupolvien ajan ollut tarjolla neliovisena porrasperänä.

Kovimmista saksalaiskilpailijoistaan poiketen sitä ei ole kuitenkaan ollut tarjolla farmarina. Audi RS4 on jo pitkään luottanut pelkkään farmarikoriin, kun taas Mersun C-sarjan AMG on ollut tarjolla niin porrasperänä kuin farkkunakin.

M3:n farmarimallista on vuosien varrella aina välillä huhuttu, mutta fanien intoilut on aina ammuttu alas baijerilaisvalmistajan puolelta.

Nyt asiaan on kuitenkin tulossa kaivattu muutos, sillä BMW aikoo tuoda seuraavan M3:n yhteyteen tarjolle myös farmariversion.

M3 Touringista kerrottiin muutama päivä sitten epävirallisessa BMWBLOG Podcastissa, mutta keskiviikkona asialle saatiin vahvistus myös valmistajalta itseltään.

Odottavan aika on pitkä

M3 Touringin kerrotaan olevan noin kaksivuotisen kehitysprosessinsa alkutaipaleella.

Uuden M3:n porrasperäinen versio esitellään nyt syyskuussa, joten farkun aika lienee siis vasta mallin elinkaaren puolivälissä, jolloin auto saa monesti pienen kasvojenkohotuksen muutenkin.

Uusi M3 Sedan on tulossa sekä taka- että nelivetoisena vaihtoehtona. Sen lisäksi auto on saatavissa automaatti- ja manuaalivaihteisena.

Todennäköisintä on, että farmariversiosta tuodaan kustannusten hillitsemiseksi markkinoille vain nelivetoinen automaatti, mutta kaikki on vielä mahdollista.

Lähteet: BMW, BMWBLOG

Lue myös:

    Uusimmat