Vuonna 2019 Suomessa hukkui 90 ihmistä, joista kesäkuukausina yli puolet – valtaosa miehiä

1:12
Iisalmessa vuodenvaihteessa hukkuneiden nuorten tapaus järkytti suomalaisia.

Kesäkuukausien aikana hukkui yli viisikymmentä ihmistä.

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton (SUH) mukaan Suomessa hukkui viime vuonna 90 ihmistä. Liiton tiedot ovat mediasta kerättyjä ennakkotietoja.

SUH kertoo, että hukkuneista valtaosa eli 70 oli miehiä. Naisia hukkuneista oli 14, ja kuuden sukupuoli ei ilmennyt tiedoista.

Ennakkotietojen lukema on pienempi kuin SUH:n toissa vuonna tilastoima. Vuonna 2018 hukkui liiton mukaan 94 ihmistä, vuonna 2017 hukkuneita puolestaan oli 83.

Aiempien vuosien tapaan suurin osa hukkui kesäkuukausina. Toukokuun ja elokuun välisenä aikana hukkuneita tilastoitiin 56.

Vesiliikenteessä ja uidessa tapahtuneita hukkumisia tilastoitiin molempia yli 20. Kuolemaan johtaneita sukellusonnettomuuksia oli kolme. Jäihin pudonneita hukkuneita tilastoitiin kuusi.

Liiton mukaan viime vuoden joulukuussa hukkuneita oli neljä. Yksi hukkumisista tapahtui jäihin vajoamisen seurauksena, mutta kolmessa muussa tapauksessa tapahtumien kulku jäi epäselväksi.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja