Poliisi tietää nyt, mitä iisalmelaisnuoret tekivät ennen karmeaa kohtaloaan – koputus herätti vanhemman rouvan, mutta ovella ei ollut enää ketään: "Todennäköistä, että kyseinen kaksikko on siinä käynyt"

1:12

Poliisi on jatkanut Iisalmessa hukkuneiden nuorten tapauksen tutkintaa. Tämänhetkisten tietojen mukaan tragediaan ei liity ulkopuolisia. Se, miten nuoret hyiseen Paloisvirtaan joutuivat, on edelleen arvailujen varassa. 

Kadonneiden iisalmelaisten etsinnät päättyivät karmeimmalla mahdollisella tavalla, kun nuori nainen ja nuori mies löytyivät kuolleina paikallisesta joesta. 

Poliisilla ei ole tietoa siitä, miksi pahin mahdollinen tapahtui, kertoo rikoskomisario Veli Pallonen Itä-Suomen poliisilaitokselta. 

– Ei. Varma tieto on meiltä poissa, koska molemmat ovat hukkuneet. Tähän mennessä ei myöskään ole ilmaantunut silminnäkijöitä, jotka olisivat nähneet, mitä siinä on tapahtunut ja miten kaikki meni. Ne ovat vain arvailuja. 

"Ei draamaa päivän aikana"

Päivän kulku on sen sijaan melko hyvin poliisilla selvillä, Pallonen sanoo. 

– Se on pitkälti tiedossa, mutta en halua sitä alkaa julkisesti ruotimaan. 

Poliisin mukaan tämänhetkiset tiedot viittaavat vahvasti siihen, että kyseessä on ollut kohtalokas ja traaginen tapaturma. 

– Siinä ei ole mitään erikoisempaa, ihan normaalia ihmiselämää. Siihen ei ole liittynyt mitään draamaa päivän aikaankaan, Pallonen sanoo.

Tällä hetkellä ainakaan tapahtuneeseen ei uskota liittyneen ulkopuolisia. 

Lisävalaistusta odotetaan ruumiinavauksista, joiden päivämäärästä  ei Pallosen mukaan ole vielä tietoa. 

– Tälle viikolle se pyritään saamaan, Pallonen kuitenkin sanoo. 

Hukkuneet olivat liikkeellä kahdestaan

Poliisi on kuullut myös lähialueella asuvia ihmisiä. Pallonen vahvistaa mediatiedot, joiden mukaan lähistöllä asuva vanhempi rouva oli kuullut yöllä koputusta ovellaan. 

– Se on tarkistettu ja pitää paikkansa. On hyvin todennäköistä, että kyseinen kaksikko on siinä käynyt ja koputtanut ovella. Kun talon omistaja on mennyt avaamaan, ketään ei ole ollut enää oven takana.

Hukkuneet ovat olleet liikkeellä kahdestaan. 

– Kenestäkään muusta ei ole tietoa.

Seurustelusuhde "vasta syntymässä"

Hukkuneiden mahdollisesta seurustelusuhteesta ei ole saatu uutta tietoa. 

– Seurustelu on todennäköisesti ollut sellaista alkavaa, orastavaa. Jostainhan se seurustelu lähtee, mutta veikkaan, että siinä ei varmaan ole hirveän pitkälle päästy.

– Ainakaan ei ole tullut ilmi, että olisi ollut pitkä seurustelusuhde. Veikkaan, että se on ollut vasta syttymässä. 

Voimakas virta ja pitkä matka

Pallosen mukaan tapahtumapaikka Paloisvirran joenreunalla ei myöskään anna viitteitä siitä, miksi nuoret joutuivat veteen. 

– Siinä ei ole mitään sellaista erikoista, että siitä pääsisi vaikka tipahtamaan veteen. 

Virtaus joessa on Pallosen mukaan kuitenkin voimakas.

– Osa virrasta on nytkin sulana ja osa jäässä, kyllä se sen verran voimakas on. Järvien välinen yhteys kapenee siinä, ja Paloisvirta pysyy pitkään sulana. 

Pallosen mukaan matka joenreunalta joenreunalle on myös pitkä.

– Leveyttä on sellaiset 50-100 metriä, 100 metriä ei ole kaukana. Ihmiset ovat sen ylittäneet uimalla, mutta on sellaisiakin tapauksia, että voimat ovat loppuneet. Jos ei ole hyvä uimataito, ei sitä jaksa. 

– Vaara on vielä suurempi, jos vesi on kylmä ja on humaltunut, Pallonen toteaa. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja