Vuonna 1969 ilmestyi dokumentti, jonka kuningatar Elisabet on kieltänyt yleisöltä – eräs kohtaus nuoren prinssin kanssa oli liikaa

8:39
Kuinka herttuatar Meghan ja prinssi Harry sovittavat yhteen yksityisen ja julkisen elämän?

Britannian kuninkaallisperhe ei halua paljastaa kaikkia mysteerejään. 

Kuningatar Elisabet on varjellut perheensä yksityisyyttä tiukasti vuosikymmeniä. Vuonna 1969 julkaistiin dokumenttielokuva, jonka kuningatar on sittemmin kieltänyt kokonaan. 

Dokumentissa esitellään kuninkaallisen perheen elämää, mutta eräs kohtaus meni monarkin mielestä liian pitkälle. Elisabet astelee siinä nuorimman poikansa, tuolloin 4-vuotiaan prinssi Edwardin kanssa makeisliikkeeseen ostamaan jäätelöä. 

Kohtauksen ongelma on asiantuntijoiden mukaan siinä, että se paljastaa Elisabetista jo liikaakin. Yleisen uskomuksen mukaan kuningatar ei milloinkaan kanna käteistä mukanaan – mutta jäätelöä ostaessaan hän kaivaa rahaa käsilaukustaan. 

– Hänet nähtiin valtion johtajana. Yhtäkkiä huomattiin, että hyvänen aika, hänhän nauttii täysin samoista asioista ja tekee täysin samoja asioita kuin mekin, perheen lähellä työskennellyt Jean Vanrham kuvailee dokumentin julkaisun jälkipyykkiä. 

Myös tuolloin BBC Two -kanavalla työskennellyt David Attenborough tuomitsi dokumentin, sillä hänen mukaansa se "tappoi monarkian" näyttäessään kuningasperheen liian tavallisina. 

Dokumentti esitettiin viimeisen kerran vuonna 1972, jonka jälkeen kuningatar itse on kieltänyt sen näyttämisen.

Lähde: The Sun

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja