VR Group myy sittenkin osan Pasilan konepaja-alueesta Bruce Oreckille – VR Group: "Lopputulos paras mahdollinen"

Bruce Oreck kertoo mikä Suomessa mättää 0:44

VR Group myy Pasilan konepaja-alueelta maalaamon, kokoonpanohallin ja sähköjunahallin muodostaman ison kokonaisuuden Yhdysvaltain entiselle Suomen-suurlähettiläälle Bruce Oreckille. Kaupan arvo on 11,0 miljoonaa euroa.

Videolla Bruce Oreck kertoo vuonna 2016 antamassaan haastattelussa, mikä Suomessa on pielessä.

VR:n omistuksessa olevan Vallilan konepajan konepajatoiminta on loppunut vuonna 2003 ja alueen omistuksista on sen jälkeen luovuttu systemaattisesti pala palalta.

Myyntiprosessi Vallilan Konepaja-alueesta on aloitettu vuonna 2004 ja erilaisista vaihtoehdoista on käyty neuvotteluja useiden toimijoiden kanssa.

– Merkittävin jäljellä ollut maalaamon, kokoonpanohallin ja sähköjunahallin muodostama kokonaisuus on sekä teknisesti, että toiminnallisesti poikkeuksellisen vaativa kehityskohde, jota koskee myös laajat suojelurajoitukset, VR Groupin kiinteistöjohtaja Ari Mäkinen sanoo.

– Kohteelle on pitkään etsitty ostajaa, jolla on halu ja kyky kehittää aluetta vastuullisesti. Pitkien ja monimutkaisten neuvotteluiden jälkeen saavutettu lopputulos on VR:n, sen omistajan ja myös alueen toimijoiden kannalta paras mahdollinen, Mäkinen jatkaa.

Lue myös:

    Uusimmat