Mainos

Konepajan kiinteistökaupoista unelmoineen ex-suurlähettilään unelma murtumassa – "Tämä ei todellakaan ole suomalaista eikä oikein"

Yhdysvaltojen entinen Suomen-suurlähettiläs Bruce Oreck on jo pitkään suunnitellut, miltä Vallilan Konepaja hänen unelmissaan näyttäisi. Kiinteistön ostamisesta kiinnostunut Oreck on myös neuvotellut VR:n kanssa kaupoista pitkään, mutta kilpaileva tarjous uhkaa kaataa yhdysvaltalaismiehen haaveet.

Yllä olevalla videolla Bruce Oreck kertoo, mitkä asiat Suomessa ovat hänen mukaansa pielessä. 

Bruce Oreckin haaveissa Vallilan Konepaja tunnettaisiin myös toisella nimellä, The Train Factory. 

Suomessa asuva, Yhdysvaltojen entinen Suomen-suurlähettiläs Bruce Oreck on jo jonkin aikaa suunnitellut ostavansa VR:n omistuksessa olevan, Vallilassa sijaitsevan Konepajan ja perustavansa sinne liiketoimintaprojektin.

Entisen suurlähettilään suunnitelmissa olisi käyttää Vallilan ikonista kiinteistöä kaupunkikulttuurin hyväksi ja tuoda sinne liiketilaa.

– Voisin puhua kaikista hienoista, luovista ja yritteliäistä asioista liittyen ruokakulttuuriin, tuotteisiin ja liikkeisiin ja toimistotiloihin, joita olen suunnitellut Konepajalle.

– Voisin puhua sadoista suomalaisista, jotka ovat olleet yhteydessä minuun esittääkseen mahtavia ideoitaan Konepajalle, Oreck maalailee julkaisemassaan tiedotteessa.

Antoi tarjouksen suoraan VR:n toimitusjohtajalle

Oreck kertoo kuitenkin kokeneensa karvaan pettymyksen neuvotteluissa VR:n kanssa.

Miehen mukaan hän ja VR olivat aloittaneet neuvottelut Konepajasta kesällä 2017. Neuvottelut kestivät noin pari kuukautta, jonka jälkeen myös hinnasta oli puhuttu. Oreckin suunnitelmat saivat VR:ltä vihreää valoa sekä hintalapun, joka oli Oreckin omaa tarjousta korkeampi, mutta summa, jonka mies oli valmis maksamaan.

Oreck kertoo tehneensä Konepajasta tarjouksen suoraan VR:n toimitusjohtajalle.

Oreck kertoo, että kauppa piti saattaa loppuun huhtikuun alussa, mutta maaliskuun lopussa VR ilmoitti etsivänsä korkeampaa tarjousta.

Nyt VR on kertonut Oreckille löytäneensä korkeamman tarjouksen ja miehen mukaan antanut hänelle 48 tuntia aikaa vastata tarjoukseen.

"Suomi on menettänyt jotain arvokkaampaa kuin kiinteistön"

VR:n viestintäjohtaja Tatu Tuomisen mukaan VR:n hallitus ei ole toistaiseksi hyväksynyt yhtään virallista tarjousta Konepajan kaupoista. Hän haluaa korostaa, että juuri hallitus päättää kiinteistön kaupoista.

Viestintäjohtajan mukaan prosessi kaupoista on yhä kesken.

– Meillä on kilpaileva tarjous, mutta koska olemme käyneet keskustelua Oreckin kanssa Konepajasta pitkään, halusimme kunnioittaa hänen tarjoustaan ja kysyä, olisiko hän halunnut korottaa hintaa, Tuominen kertoo.

Julkaisemassaan tiedotteessa Oreck luonnehtii VR:n toimintaa epäsuomalaiseksi kauppaneuvotteluissa. Hän vetoaa siihen, että vuosisadan ajan suomalaiset ovat olleet kansakuntaa, jonka sana on paperia pitävämpi.

– VR asetti ehdot sekä hinnan, sallivat kaiken työn, kustannukset ja ajan jotta sijoitus oli mahdollinen. Tämän jälkeen he eivät pitäneet sanaansa. Tämä ei ole oikein. Se ei todellakaan ole suomalaista, ja jos tämä etenee korjaamatta, se tarkoittaa, että Suomi on menettänyt jotain arvokkaampaa kuin pelkästään kiinteistön, tiedotteessa kerrotaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.