VR: näkökulma kryptiseen ostosoppaan: Oreckin julkista kaupankäyntiä ei voi kommentoida – "Hän tiesi, miten kauppa etenee"

Bruce Oreck kertoo mikä Suomessa mättää 0:44

Bruce Oreck on ollut tietoinen siitä, miten Vallilan konepajan myyntiprosessi etenee VR:n sisällä, sanoo VR:n viestintäjohtaja Tatu Tuominen. Oreck on kertonut julkisuuteen, että kauppa VR:n kanssa piti olla allekirjoitusta vaille valmis.

Yllä olevalla videolla Oreck kommentoi suomalaisten huonoja puolia kesällä 2016. 

Päätökset myymisestä tekee kuitenkin aina VR:n hallitus eikä se ole päättänyt asiasta vielä mitään.

Viestintäjohtaja Tatu Tuominen kutsuu soppaa ”kryptiseksi” ja ilmoittaa, että VR ei nyt kommentoi Oreckin kritiikkiä tämän enempää.  

– Emme voi kommentoida hänen ostohankkeitaan, joita hän käy nyt julkisuudessa, toteaa VR:n viestintäpomo.

Oreckin toimistolla ollaan suivaantuneita VR:n menettelytavoista, jotka Oreck tulkitsee näin: Ensin VR antaa ymmärtää, että kauppa syntyy. Sitten myyjä korottaa hintaa, jonka Oreck hyväksyy ja lopulta VR ilmoittaa saaneensa paremman tarjouksen.

Piti olla yksinoikeus – VR ei kommentoi

Oreckin viestintävastaava Karoliina Kuusi kertoo, että he kävivät ”ekslusiivisia neuvotteluja” kaupasta. Siis heillä olisi ollut yksinoikeus ostaa rakennukset.

Miten tällainen on ollut mahdollista? Kuka lopulta lupasi kenelle ja mitä? VR:n viestintäjohtaja Tatu Tuominen pähkäilee asiaa, soittaa hetken päästä takaisin ja ilmoittaa yhtiön juristien suulla tähänkin niukasti:

– Myyntiprosessi on yhä kesken eikä yhtiö voi lausua asiasta julkisuuteen muuta.

VR on joka tapauksessa ilmoittanut Oreckille kilpailevasta tarjouksesta. Näin hän voi päättää, onko vielä mukana.

Kova henkinen isku – vieläkö jatketaan?

Kauppaan uskonut Oreck on suunnitellut aluetta jo pitkään. Tavoitteena on ollut muuttaa vanha konepaja ravintola-, toimisto- ja liiketiloiksi. Suomeen juurtuneen Yhdysvaltain entisen suurlähettilään usko ylistämäänsä maahan on nyt koetuksella.

– Henkinen isku on ollut meille suuri ja toimistolla mietitään nyt, jätetäänkö vielä uusi tarjous, kertoo Oreckin viestintävastaava Karoliina Kuusi.

Aikaa on vähän - vain huomiseen - koska VR ilmoitti eilen, että Oreckilla on 48 tuntia jättää uusi tarjous. Kuusi lupaa huomenna tietoa, jäävätkö Oreckin kaupunkikulttuurin visiot täällä lopullisesti haaveeksi.

Lue myös:

    Uusimmat