Volkswagenilla palaa hirvittävä summa rahaa viikossa: "Joudumme miettimään tuotantomme uusiksi"

Volkswagen on aloittanut ID.3:n valmistuksen 7:26
Volkswagen valmistaa ID.3-sähköautoaan Saksan Zwickaussa, mutta myös sen tuotanto on tällä hetkellä keskeytetty.

Saksalaisen Volkswagen-konsernin kiinteät kulut ovat tällä hetkellä kaksi miljardia euroa viikossa, mikä ei normaalitilassa olisi mikään ongelma, mutta nyt sen autokauppa on koronaviruspandemian vuoksi käytännössä pysähtynyt.

Volkswagen-konsernin pääjohtaja Herbert Diess kertoi saksalaisen ZDF-televisiokanavan haastattelussa, että autojätti joutunee leikkaamaan työpaikkoja, mikäli koronavirusta ei saada hallintaan.

Diess paljasti, että saksalaiskonsernilla palaa tällä hetkellä rahaa kahden miljardin euron viikkotahdilla, mikä on sietämättömän paljon, kun huomioidaan, että kauppa ei käy nyt kuin lähinnä Kiinassa – eikä sielläkään vielä kunnolla.

Tuotanto pysähtynyt Euroopassa

Volkswagen-brändin lisäksi muun muassa Audin, Skodan, Seatin, Bentleyn, Bugattin ja Porschen omistava konserni myi viime vuonna hieman vajaat 11 miljoonaa henkilöautoa.

– Joudumme miettimään tuotantomme uusiksi. Saksassa tuotantolaitoksillamme ei ole vielä samanlaista kurinalaisuutta kuin Kiinassa, Diess sanoi ja painotti, että ongelmaan on puututtava tehokkaasti, jos kriisistä aiotaan selvitä ilman työpaikkojen menetyksiä.

Autojen kysyntä osoittaa Kiinassa toipumisen merkkejä, mutta tuotanto käy vielä puoliteholla koronakriisiä edeltäneeseen aikaan verrattuna.

Volkswagen-konserni työllistää 671 000 henkilöä ja tehtaita sillä on 124. Tuotantolaitoksista 72 on Euroopassa ja 28 pelkästään Saksassa. Konserni on keskeyttänyt kaiken tuotantonsa Euroopassa toistaiseksi.

Lue myös:

    Uusimmat