Mainos

Volkswagen ei pane kaikkia paukkujaan sähköön: Uusi kaasu-Polo saapuu tarjolle 1,0 TGI -koneella

1:27
Volkswagen T-Cross maksaa Suomessakin alle 20 000 euroa.

Volkswagen on valinnut maa- ja biokaasun tulevaisuutensa käyttövoimaksi sähkön rinnalle. Suomessa Volkswagen-henkilöautomallistossa kaasuautoja on ollut myynnissä vuodesta 2009 alkaen ja Volkswagen-hyötyautomallistossa vuodesta 2007.

Kaasumoottori tuottaa 25 prosenttia vähemmän hiilidioksidi- eli CO2-päästöjä kuin tavallinen bensiinimoottori. Kaasu myös palaa puhtaammin ja tuottaa merkittävästi vähemmän typenoksidi- ja pienhiukkaspäästöjä. Maakaasun palaessa ei synny pölyä, nokea eikä raskasmetalli- tai rikkipäästöjä.

Volkswagen on uusinut kaasukäyttöiset mallit ja lisännyt kolmannen kaasusäiliön Polo TGI:hin ja Golf TGI:hin. Uudistus mahdollistaa aiempaa pidemmät toimintamatkat.

Volkswagenin 1,4 TGI -moottorin korvaava uusi 1,5-litrainen nelisylinterinen turboahdettu TGI-maakaasumoottori perustuu samankokoiseen TSI-bensiinimoottoriin. Golfiin on tarjolla 1,5-litrainen TGI, kaasu-Polossa moottori on litrainen.

Kaasumoottorin suorituskyky ja palamisprosessin taloudellisuus on optimoitu yhdistämällä korkea puristussuhde, edistynyt start-stop-järjestelmä, viimeisimmän sukupolven muuttuvageometrinen VTG-turboahdin sekä Miller-työkierto, jossa imuventtiili on osittain auki vielä puristuksen aikana. Se auttaa parantamaan moottorin hyötysuhdetta ja lisää vääntöä alakierroksilla.

Volkswagenin kaasumalliston autot on optimoitu maa- ja biokaasulle, joten ne käyttävät aina ensin kaiken tarjolla olevan kaasun. Sen loppuessa järjestelmä vaihtaa automaattisesti bensiinikäytölle. Kymmenessä pakkasasteessa ja sitä kylmemmässä moottori käy ensin hetken bensiinillä.

Lähde: Volkswagen

Artikkelia ja otsikkoa muokattu 11.2.2019: Polo saapuu tarjolle 1,0 TGI -moottorilla, 1,5-litrainen TGI löytyy muun muassa Golfista.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja