Voittaako Kärpät Suomen mestaruuden? HPK tekee pienen muutoksen SM-liigan finaalien kohtalonotteluun

Jääkiekon SM-liigan finaalisarjassa on ratkaisujen aika, sillä Oulun Kärpät on vain voiton päässä Suomen mestaruudesta. Hämeenlinnan Pallokerhon täytyy parantaa maalinteon tehokkuutta, mikäli se tahtoo jatkaa taistelua mestaruudesta.

HPK-Kärpät

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran maanantaina Oulussa, jolloin Kärpät oli vahvempi 2-0-lukemin. Kärpät puolusti tiiviisti koko viisikon voimin ja maalilla torjunut Veini Vehviläinen hoiti loput.

Kärpät johtaa joukkueiden välistä finaalisarjaa otteluvoitoin 3-2 ja on vain voiton päässä Suomen mestaruudesta.

HPK pelasi vahvan ottelun, mutta oli tehoton maalipaikoissa. Tässä piileekin erittäin ratkaiseva yksityiskohta illan kohtalonotteluun: Pystyykö HPK rakentamaan edelleen tukuttain maalipaikkoja ja saako se maalinteon tehokkuuttaan paremmaksi?

Pystyykö HPK ohittamaan Vehviläisen vai onko hänestä tullut peikko hämeenlinnalaisille?

Kärpät tullee illan otteluun samanlaisella suunnitelmalla kuin edelliseenkin: joukkue puolustaa tiiviisti vähintään neljän pelaajan voimin keskialueella ja iskee vastahyökkäyksistä tarvittavat maalit.

HPK:n pitääkin keksiä keinoja, miten murtaa Kärppien puolustusmuuri – muuten Kärpät vie mestaruuden.

HPK tekee pienen muutoksen kokoonpanoonsa, kun Philippe Cornet korvaa Eetu TuulolanNiclas Luceniuksen johtamassa ketjussa. Näin ollen Tuulola putoaa nelosketjuun.

Kärpät ei tee muutoksia kokoonpanoonsa.

Lue myös:

    Uusimmat