Lähes koko uransa Lukossa pelannut sentteri vaihtaa maisemaa – "Hänestä on kaivettavissa paljon lisää irti"

Lähes koko uransa Rauman Lukkoa edustanut Jere Friberg siirtyy Liigassa pelaavan Kouvolan KooKoon riveihin. Kouvolalaisjoukkue kertoi samalla kolmesta juniorisopimuksesta.

23-vuotias Friberg pelasi viime kaudella Lukossa loukkaantumisen takia ainoastaan 15 ottelua, joissa syntyivät tehot 1+3. Sentterin sopimus kattaa ensi kauden ja option kaudesta 2020-2021.

– Friberg on isokokoinen kahden suunnan keskushyökkääjä, jolla on alla hankala kausi. Uskomme, että hänestä on kaivettavissa paljon lisää irti, KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen sanoi tiedotteessa.

Laitilan Jyskeen kasvatti on edustanut lähes koko uransa raumalaisseuraa. Hän debytoi Liigassa vain 17-vuotiaana. Friberg pelasi kausina 2015-2016 ja 2016-2017 Mestistä KeuPassa, jossa yhteensä 42 runkosarjaottelussa syntyi tehot 9+15=24. 

– Meillä on hyvä tuntuma pelaajaan. Saamme Jerestä hyvää kilpailua ja laajuutta joukkueeseemme, Kultanen sanoi.

KooKoo tiedotti samalla tehneensä sopimuksethyökkääjien Leevi Teissalan ja Karri Kapasen sekä puolustaja Väinö Liikosen kanssa. 17-vuotias Liikonen on KooKoon oma kasvatti, jonka sopimus on kaksivuotinen.

TPS:stä siirtyvän Teissalan ja KalPaa aikaisemmin edustaneen Kapasen sopimukset ovat mallia 2+1. Kolmikko pelaa tulevalla kaudella KooKoon A-nuorissa.

– Väinö pelasi vahvan kauden A-nuorissa ja oli lähellä alle 18-vuotiaiden maajoukkuepaikkaa. Hänestä on kasvamassa seuraava oma kasvatti Liiga-joukkueeseemme, urheilujohtaja Kultanen sanoi.

KooKoolla on sopimukset kolmen maalivahdin, kahdeksan puolustajan ja 12 hyökkääjän kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat