Voimakasta turvotusta, vessassa vain kerran viikossa – lopulta naisen mystisten oireiden syy selvisi: "Kaikki olettivat, että olen raskaana"

0:22

Englantilaisnainen kärsi jopa kymmenen vuoden ajan voimakkaista turvotusoireista, vastakrampeista sekä ummetuksesta. Vasta ruokavalion muuttaminen alkoi helpottaa oireita, kertoo Mirror.

Katso yllä olevalta videolta PMS-oireiden takia voimakkaasta turvotuksesta kärsivän Emmin tarina ja lue lisää täältä.

Ensimmäisen kerran Kayleigh Henning meni mystisten turvotusoireiden, vatsakramppien ja ummetuksen takia lääkärille noin parikymppisenä. Hoidoksi määrättiin erilaisia kuituja sisältäviä lääkkeitä helpottamaan ummetusta.

Oireet eivät kuitenkaan helpottaneet – päinvastoin. Stressaava muutto Skotilannista Pohjois-Irlantiin johti niin koviin kipuihin, että Kayleigh joutui hakeutumaan ensiapuun. Epämukavat oireet aiheuttivat nuorelle naiselle myös unettomuutta ja masennusta.

Lääkärien diagnoosi oli ärtyvän suolen oireyhtymä, IBS.

Oireet helpottivat IBS-lääkityksen myötä hetkeksi, mutta pian Kayleighille kehittyi allergia lääkkeeseen ja hän joutui uudelleen ensiapuun.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Kaikki olettivat, että olen raskaana"

Kun Kayleighin oireet olivat pahimmillaan, hän kykeni käymään vessassa vain kerran viikossa. Nainen vietti monia öitä kivuissaan kylpyhuoneen lattialla. Myös turvotus oli todella voimakasta.

– Se oli todella ärsyttävää, koska kaikki olettivat, että olen raskaana ja eivät antaneet sen olla – en todellakaan ollut raskaana, Kayleigh kertoo Mirrorille.

Myös vaatteiden valinta oli usein naiselle hankalaa, ja sopivatkin vaatteet alkoivat usein puristaa ja tuntua ikäviltä päivän lopussa.

– Se oli melko kivuliasta, mikä vaikuttaa sinuun myös psyykkisesti. On sellainen olo, ettet vain halua lähteä mihinkään. Huomasin usein, että koin ripulia biletysiltoina ja se oli tietenkin melko noloa, hän selittää.

"Tiedän syyn vaivoihin"

Kärsittyään lähes kymmenen vuotta erikoisista oireista Kayleighin personal trainer ensimmäisen kerran ehdotti, että naisella voisi olla joitakin ruokayliherkkyyksiä, intoleransseja. Valmentaja itse oli kärsinyt vastaavista oireista ennen niiden toteamista.

Intoleranssi ei ole sama kuin allergia. Allergiassa ihmisen puolustusjärjestelmä puolustautuu liian voimakkaasti ja epätarkoituksenmukaisesti vieraita, harmittomiakin aineita vastaan.

Intoleranssilla tarkoitetaan yliherkkyysreaktioita, jotka eivät johdu allergiasta. Esimerkiksi laktoosi-intoleranssi johtuu siitä, että suolisto on kykenemätön pilkkomaan maitotuotteiden sisältämää maitosokeria, laktoosia. Lähde: Evira

Kayleigh menikin intoleranssitesteihin, jotka osoittivat aikamoisen yllätyksen. 

Nainen ei sietänyt maitoa, kananmunia, linssejä, hiivaa, tattaria eikä gluteenia. Myös saksanpähkinät, raparperi ja avokado aiheuttivat naisella lievää yliherkkyyttä.

– En ollut yllättynyt lehmänmaidosta tai gluteenista, välttelin niitä niin paljon kuin mahdollista, sillä tiesin, että ne eivät sopineet minulle. Olin yllättynyt linsseistä – rakastin tehdä linssikeittoa ja bataattilinssipataa – ja totta kai linssit nähdään terveellisenä, hän selitti.

Siitä lähtien, kun Kayleigh luopui yliherkkyyttä aiheuttavista ruoista, hänen vatsansa on toiminut normaalisti, krampit ovat kadonneet ja turvotus on vähentynyt.

– Syön joskus satunnaisia ruokia, joita minun ei pitäisi, mutta ainakin tiedän syyn vaivoihin. Olen niin paljon iloisempi, Kayleigh kertoo.

Lähteet: Mirror, Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja