"Voi pysäköidä edellisen omistajan piikkiin vaikka kuinka pitkäksi ajaksi" – älä unohda tätä toimenpidettä, kun vaihdat autoa

Näin toimii pysäköintiavustin 1:18
Pysäköintisovellustakin konkreettisemmin pysäköintiä helpottavat nykyään erilaiset pysäköintiavustimet, joita löytyy monista uudemmista autoista. Katso videolta, kuinka auto tekee taskuparkin käytännössä ihan itse!

Autoliitto muistuttaa tiedotteessaan pysäköintisovellusten käyttöön liittyvästä ansasta. Kun auto vaihtaa omistajaa, on vanha rekisterinumero syytä poistaa sovelluksesta tai eteen voi tulla yllättävä lasku.

Pysäköinnin helpottamiseksi on nykyisin tarjolla monenkirjavia sovelluksia. Niitä käyttävän ei tarvitse metsästää parkkiautomaatteja ja niihin kelpaavia maksuvälineitä, minkä lisäksi pysäköintimaksut pienenevät, kun pysäköinnin voi keskeyttää etuajassa. Vastaavasti pysäköintiaikaa voi lisätä sovelluksen kautta autolla käymättä, mikäli pysäköintitarve kestääkin suunniteltua pitempään.

Sovellukset toimivat auton rekisterinumerolla, mikä tarkoittaa, että auton vaihtaessa omistajaa, tulee sovelluksenkin tiedot päivittää. Autoliitto muistuttaa tiedotteessaan riskistä, joka auton rekisterinumeroita skannaavilla kameroilla varustettuihin pysäköintialueisiin.

– Jos kameratunnistus on aktivoituna tietylle rekisterinumerolle, niin pysäköintialueelle sisään ajettaessa pysäköinti alkaa ja poistuessa päättyy automaattisesti. Veloitus menee suoraan sovellukseen syötetyn luottokortin kautta.

– Ongelmaksi muodostuu kuitenkin se, jos autoa vaihtaessaan unohtaa poistaa sovelluksesta vanhan rekisterinumeron. Tällöin auton seuraava omistaja voi pysäköidä edellisen omistajan piikkiin vaikka kuinka pitkäksi ajaksi, Autoliiton viestintäpäällikkö Jukka Tolvanen huomauttaa tiedotteessa.

Jos sovelluksen ilmoitukset ovat päällä, voi autonsa myynyt havahtua pysäköintimaksuun jo ensimmäisellä kerralla. Mikäli ilmoitukset ovat sen sijaan pois päältä, pysäköinnin huomaa mahdollisesti vasta seuraavasta luottokorttilaskusta.

– Ihmiset, jotka pysäköivät harvoin maksullisilla pysäköintialueilla saattavat hyvin unohtaa koko kerran ladatun sovelluksen olemassaolon ja siten voi tulla ikäviä yllätyksiä, Tolvanen sanoo.

Lähde: Autoliitto

Lue myös:

    Uusimmat