Virkamies Topi paljasti Ylelle hoksaamansa kikkakolmosen, joka hyödyttää kaikkia tienkäyttäjiä: "Voihan se olla, että minä olen täysin hullu"

Kuljettaja ei näe ilman heijastinta liikkuvaa jalankulkijaa 6:50
Kuljettaja ei näe ilman heijastinta liikkuvaa jalankulkijaa.

Lappeenrannassa käännettiin taannoin katulamppuja ajoradalta jalankulkijoiden suuntaan. Idean isä kertoo tämän parantavan liikenneturvallisuutta, ja kokeilu onkin Ylen uutisen mukaan osoittautunut toimivaksi.

Lentokentäntiellä Lappeenrannassa kokeiltiin taannoin kahdeksan katuvalon suuntaamista ajoradalta vieressä kulkevalle kevyen liikenteen väylälle.

– Autoilija havaitsee pyörätien yli tontille kääntyessään helpommin valoisassa kulkevan liikkujan kuin sen, että auton valokeilan eteen pomppaisi joku pimeästä, idean isä, Lappeenrannan kaupungin kunnossapitopäällikkö Topi Kangas kertoo Ylelle.

Kangas toteaa Ylen haastattelussa, että kokeilusta saatu palaute on ollut positiivista. Toistaiseksi sitä on kuitenkin tullut vain kevyen liikenteen väylää käyttäviltä. Autoilijoiden palaute olisi Kankaan mukaan aivan yhtä arvokasta.

Valotolpan kääntäminen on lisäksi nopeasti tehty. Kahdeksan pylvään kääntämiseen kului muutama tunti.

Kangas ei ole tietoinen, että vastaavaa olisi tehty muualla Suomessa.

– Sitä en osaa sanoa, miksi tällaista ei ole muualla kokeiltu. Voihan se olla, että minä olen täysin hullu, Kangas naurahti Ylelle.

Lähde: Yle

Lue myös:

    Uusimmat