Viritteleekö Marcus Grönholm todellista pommia MM-rallin kuskimarkkinoilla? Suomalaiskuljettajalta yllättävä ilmoitus

Jari Huttunen ilmoitti keskiviikkona, ettei hän jatka yhteistyötään Hyundain kanssa.

Huttunen kertoi asiasta aamupäivällä Twitterin välityksellä. Huttusen oli tarkoitus kilpailla tulevana viikonloppuna Unkarissa, mutta kilpailu jää häneltä väliin.

– Suunnitelmiimme tuli muutos, emmekä aja Unkarin EM-rallissa viikonloppuna. Kerromme myöhemmin tulevaisuuden suunnitelmistamme. Katsotaan, mitä vuosi 2022 tuo tullessaan, Huttunen kertoi arvoituksellisesti tviitissään.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Huttusen ympärillä on liikkunut hurjia huhuja tiistaista lähtien. Huhujen mukaan Huttunen olisi menossa testaamaan torstaina M-Sport Ford -tallin uutta Ford Puma Rally1 -autoa Espanjaan. Tiistaina hybridikilpurin ratissa nähtiin ranskalaiskonkari Sebastien Loeb.

Sekä Huttunen että hänen managerinsa Marcus Grönholm kiistivät huhut.

– Ei, ei pidä paikkaansa, Grönholm kuittasi MTV Urheilulle.

– Kuulin itsekin huhuista ja mietin, mistä ne ovat tulleet, totesi Huttunen ja lisäsi, ettei ole matkalla Espanjaan.

M-Sport on ainoa WRC-talli, jonka miehistössä on vielä tilaa ensi vuodelle. Kun Hyundai on nyt jätetty taakse, brittitiimi olisi käytännössä ykkösvaihtoehto Huttuselle, joka on kilpaillut tällä kaudella WRC2-luokassa.

– Minulla ei ole minkäänlaista luottoa siihen, että saamme ensi kaudeksi jonkun ajopaikan. En uskalla luottaa yhtään ennen kuin nimet ovat sopimuspapereissa, Huttunen sanoi.

Grönholmilla on erittäin hyvät yhteydet M-Sportiin. Inkoolainen kilpaili Malcolm Wilsonin johtaman tiimin Fordilla uransa kaksi viimeistä kautta. M-Sportilta löytyy pääluokan kilpurin lisäksi kalustoa myös pienempiin luokkiin.

– Minulle kelpaa kaikki, mutta on hirmu vaikeaa sanoa sen enempää. Marcus hoitaa näitä asioita, Huttunen kertoi.

Grönholm ei suostunut paljastamaan tarkemmin, missä hänen suojattinsa voisi ajaa ensi vuonna. Kaksinkertainen maailmanmestari avasi kuitenkin syitä, miksi Huttunen lähti Hyundailta, jonka kanssa suomalainen oli tehnyt yhteistyötä vuodesta 2018.

– Meistä on tuntunut siltä, että Jaria on kohdeltu huonosti matkan varrella. Hän voitti viime vuonna WRC3-tittelin MM-sarjassa ja sen jälkeen hänelle ei tarjottu oikein mitään, Grönholm sanoi.

– Hän teki siellä hyvää tulosta R5-autolla ja oli ainoa, joka pystyi ajamaan sillä autolla voittoja. Toki tämä vuosi ei ole mennyt ihan niin hyvin. Mutta en tiedä, mitä olisi pitänyt tehdä toisin.

Torstaina selviää, onko Huttusella ja Grönholmilla enemmän virityksiä M-Sportin suuntaan kuin he antavat tässä vaiheessa ymmärtää. 

12:59
MTV Urheilu uutisoi tiistaina tästä tapauksesta tasan 20 vuoden takaa: Tommi Mäkinen ajoi kallioseinämään Korsikan MM-rallissa – kartturi Risto Mannisenmäen aktiiviura päättyi selkävamman takia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja