Teemu Suninen jäi ilman paikkaa – Hyundai kiinnitti rallimestarin pojan ensi kaudeksi

Rallin MM-sarjassa ajavat Hyundai on palkannut espanjalaisen Dani Sordon ja ruotsalaisen Oliver Solbergin ensi kauden kuljettajikseen. Samalla ovi Rally1-luokassa näyttää sulkeutuneen Teemu Sunisen ja Jari Huttusen osalta.

Suomalaiskaksikko tavoitteli paikkaa Hyundain kolmoskuskina Ott Tänakin ja Thierry Neuvillen takana. Nyt Sordo ja Solberg jakavat kisavastuun ensi kauden kolmosautossa.

Hyundai kertoo tiedotteessaan ensi kauden MM-kokoonpanonsa olevan nyt valmis. Kokenut Sordo on ajanut Hyundaille vuodesta 2014 lähtien ja voittanut korealaisvalmistajalle Sardinian MM-rallin kahden edellisen kauden aikana. 38-vuotiaalla konkarilla on varattuna iso rooli taustalta.

- Dani ei vain aja osaa kisoista, vaan hän tekee meille töitä myös niissä kisoissa, joissa Oliver astuu autoon, kertoo Hyundain tallipäällikkö Andrea Adamo.

Juuri 20 vuotta täyttänyt Oliver Solberg on vuoden 2003 rallin maailmanmestarin Petter Solbergin poika. Hän on ajanut tällä kaudella kaksi kisaa Hyundain WRC-autolla ja kolme osakilpailua Rally2-autolla keskeyttäen näistä neljä.

Suomalaiskuskeista Teemu Suninen ja Jari Huttunen tavoittelivat Hyundailta tehdaspaikkaa. Molemmat ajavat tulevan viikon Katalonian MM-rallissa valmistajan Rally2-autoa.

Keskiviikkona M-Sport tiedotti Hyundailla tällä kaudella kisanneen irlantilaisen Craig Breenin siirtyvän sen riveihin. Suninen teki aiemmin syksyllä ratkaisun lähteä Fordilla ajavasta brittitallista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja