Viralliset kuvat: Ikoninen avoauto italialaisella kuorrutuksella – tässä on kaksipaikkainen Fiat-uutuus

Fiat on vihdoin julkaissut uuden kaksipaikkaisen 124 Spiderin Los Angelesin autonäyttelyssä. Avoauto jakaa pohjalevynsä ja suuren osan komponenteistaan ikonisen Mazda MX-5:n kanssa. Yhtäläisyyksistä huolimatta kyseessä ei ole kuitenkaan Fiatin merkeillä varustettu Mazda. Kaikki koripaneelit on vaihdettu ja auton sydämenä toimii Abarthin virittämä moottori.

Omaleimaisuutta Spideriin on haettu muun muassa soikeilla ajovaloilla, konepellin ilmanohjaimilla sekä voimakkailla kylkilinjan pokkauksilla. Italialaisesta kuorrutuksesta huolimatta autossa ei ole juurikaan sukunäköisyyttä muihin Fiateihin. Mieleen tulee lähinnä amerikkalaiset automerkit.

Sisältä auto on käytännössä identtinen Mazda MX-5:n kanssa. Kuljettajakeskeinen ohjaamo on säilynyt ennallaan. Myös viihdejärjestelmä on lainattu japanilaismerkiltä.

Moottorina on 1,4-litrainen turboahdettu nelikko, joka tuottaa 160 hevosvoimaa ja 249 Nm vääntöä. Voima välitetään 6-loviselle manuaalivaihteistolle tai yhtä monta pykälää omaavalle kaksoiskytkinautomaatille.

Ensimmäiset autot päätyvät asiakkaille ensi kesänä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja