Mainos

Viisikymppinen mies otettiin vangiksi ja kuljetettiin Joensuusta Kuopioon – uhrin nimissä otettiin luottoja yli 20 000 eurolla, poliisi: Tämä yhdistää uhrin ja epäillyt

Huhtikuussa tapahtuneesta rikoksesta on vangittu neljä 24-55-vuotiasta miestä.

Tapahtumat saivat alkunsa 5. huhtikuuta, kun joensuulainen yli 50-vuotias mies pakotettiin henkilöauton kyytiin Joensuussa, josta hänet kuljetettiin Kuopioon.

– Uhri ja tekijät tunsivat kaikki toisensa, sillä uhri työskenteli järjestössä tai yhdistyksessä, joka tuottaa tukipalveluita osalle näistä henkilöistä, joita rikoksista epäillään, rikoskomisario Simo Hämäläinen Itä-Suomen poliisista kertoo MTV Uutisille

Puukolla uhkaamalla mies oli antanut lompakkonsa ja pankkitunnuksensa. Pankkitunnuksia ja henkilötietoja käyttämällä hänen nimissään oli tehty luottoja yli 20 000 euron arvosta. Osa varoista saatiin jäädytettyä pankkitililtä, mutta merkittävä osa varoista jäi kateisiin.

Mies pääsi pakenemaan juosten seuraavana päivänä ja sai soitettua sivullisen henkilön avustuksella hätäkeskukseen. Tapaus tuli tuolloin myös poliisin tietoon.

Rikoksesta epäillään neljää Joensuussa asuvaa miestä, joiden iät ovat 24-55 vuotta. Poliisin mukaan miehet ovat pääasiassa kiistäneet osuutensa rikokseen.

Miehiä epäillään törkeän ryöstön ja törkeän vapaudenriiston lisäksi törkeästä maksuvälinepetoksesta ja huumausainerikoksesta. Kaikki epäillyt on vangittu.   

Poliisi kaipasi keväällä havaintoja rikoksesta epäillyistä miehistä ja julkaisi tuolloin kuvat kolmeasta epäillyistä. 

Rikoskomisario Simo Hämäläisen mukaan osalla rikoksista epäillyistä on tuomioita muun muassa väkivaltarikoksista. 

Jutun esitutkinta on nyt valmistunut ja tapaus etenee syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjänvirastoon. Syyte on nostettava 15. elokuuta mennessä. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja