Viisi vinkkiä – näin säästät lomamatkallasi!

Lomalle tekisi mieli, mutta matkabudjetti on tiukilla? Kokeile näitä vinkkejä ja vietä unelmaloma edullisemmin.

Moneycrashers.com listasi viisi konstia, joiden avulla voit tinkiä kuluista lomamatkallasi.

1. Matkusta sesongin ulkopuolella.

Elokuun lopussa ja syyskuussa matkustat useasti edullisemmin kuin keskikesällä. Jos taas mielit esimerkiksi Karibian risteilylle, voit säästää pitkän pennin uhmaamalla säätä ja suuntaamalla matkaan hurrikaanisesongin aikaan. Vakuutukseen tosin kannattaa satsata.

2. Yövy hotellin sijaan vuokralla.

Jos matkustat perheesi kanssa tai isommassa seurueessa, kannattaa harkita asunnon vuokraamista loman ajaksi hotellimajoituksen sijaan. Jakamalla asunnon vuokran vielä muiden matkalaisten kanssa voit säästää ison summan. Hotelliin verrattuna säästät myös ruokakuluissa: voit hankkia ruokaa paikallisesta supermarketista ja kokata "lomakodissasi" sen sijaan, että söisit koko ajan ulkona. Erilliset huoneet lapsille ja vanhemmille ovat myös mukava lisä lomaan.

3. Vältä turistialueita.

Matkailemalla seudulla, joka on riippuvainen turismista tulonlähteenä, joudut varmasti maksamaan enemmän kuin muualla. Esimerkiksi Costa Rica, Itä-Eurooppa tai vaikkapa Brasilian rannikot ovat edullisempia matkakohteita kuin monet varsinaiset turistikeitaat.

4. Älä syö ulkona!

Lomailuun kuuluu toki se, ettei tarvitsisi huolehtia siivoamisesta ja ruuanlaitosta, mutta rajoittamalla ulkona syömistä säästät rutkasti rahaa. Tarkan markan matkailija varmistaa, että hotellinhuoneen hintaan sisältyy aamiainen. Reilun aamiaisen ansiosta lounaalla voi nuukailla: vatsan täytteeksi riittävät esimerkiksi voileivät, evääksi ostetut hedelmät ja muropatukat. Näin säästyneet rahat voi satsata illalliseen ravintolassa.

5. Suosi All-inclusivea.

All Inclusive, eli majoitus, jossa kaikki sisältyy hintaan, herättää mielipiteitä puolesta ja vastaan. Se voi kuitenkin olla oiva konsti säästää rahaa, sillä kun voit syödä ja juoda milloin haluat ja miten paljon haluat, ei sinulla ole tarvetta sortua ylimääräisiin heräteostoksiin. Kaikkien menojen sisällyttäminen samaan pakettiin ei aina ole edullisempaa kuin diilien metsästäminen sieltä ja täältä, mutta etenkin sesongin ulkopuolella se voi olla taloudellisin tapa matkustaa.

Lähde Moneycrashers.com

Kuvat Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja