Haaveissa täydellinen matka? Näin vältät lomastressin

Lomalla on tarkoitus levätä. Tässä kymmenen vinkkiä, kuinka vältät stressin ja rentoudut.

1. Opettele kieliä

Kielelliset väärinkäsitykset saattavat olla turhauttavia. Opettele etukäteen muutama keskeinen sana ja sanonta kohdemaan kielellä.

2. Varaudu pahimpaan

Älä jätä kotiin lääkkeitäsi tai parhaita vaelluskenkiäsi. Mieti, mitä vastoinkäymisiä saatat kohdata ja varaudu niihin. Älä pihistele matkavakuutuksen suhteen.

3. Varaudu ruuhkaan

Lentokentät ovat usein ruuhkaisia, joten varaudu siihen, että kentällä kuluu aikaa. Tee paikkavarauksesi etukäteen internetin kautta ja varaa tarpeeksi aikaa lähtöselvitykseen.

4. Pidä kaksi päivää vapaata

Työkiireistä lomatunnelmiin siirtyminen kestää kaksi päivää. Älä tee suunnitelmia ensimmäisille päiville, vaan tutustu rauhassa uuteen ympäristöön. Totuttele siihen, ettei sinun tarvitse tehdä mitään.

5. Vapaudu arjen kahleista

Arjessa voit olla tehokas, järjestäytynyt ja kunnianhimoinen, mutta et lomalla. Vapauta itsesi paineista, äläkä suunnittele täydellistä lomaa. Ole joustava, anna virran viedä ja kaikki loksahtaa kohdalleen.

6. Hankkiudu eroon lapsista

Tämä ei tarkoita sitä, että jättäisit lapset heitteille. Jos on mahdollista jättää lapset hoitoon illaksi tai päiväksi, tartu tilaisuuteen. Nauti hiljaisesta hetkestä ilman lapsia, äläkä tunne syyllisyyttä. Olet ansainnut sen.

7. Älä suunnittele liikaa

Muista, että loman päätavoite on lepääminen. Vaikka sinun tekisi mieli ottaa osaa kaikille kiertoajeluille ja nähdä turistioppaan kohteet, ole realistinen. Jätä itsellesi vapaa-aikaa.

8. Älä pihistele

Taksilla matkustaminen ja opastetut kierrokset eivät ole ilmaista hupia. Jos näiden palvelujen käyttäminen kuitenkin säästää aikaa ja vaivaa, anna palaa. Olet lomalla!

9. Kytke virta pois

On sanomattakin selvää, ettei sähköpostin tarkistaminen kahden minuutin välein auta rentoutumaan. Pidä laitteet suljettuna loman ajan.

10. Sijoita rentoutumiseen

Auringossa makaaminen ei välttämättä auta vielä rentoutumaan. Varaa itsellesi hieronta, käy jooga-tunnilla tai meditoi. Tee mitä tahansa, mikä auttaa rentoutumaan.

Lähde: www.tripbase.com

Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja