Viinikoulu alkoi peiton alta – 5 syytä rakastua rieslingiin

Viinitieto ei todellakaan lisää tuskaa, toteaa Huomenta Suomen Makuja-osiossa viinikoulua pitävä Arto "Viinipiru" Koskelo.

Huomenta Suomen -perjantaiaamuissa nautiskellaan aimo annos viinitietoutta, kun Viinipiru Arto Koskelo tutustuttaa sekä kotikatsomon että Makuja-osion Jesse Kamraksen juoman mielenkiintoiseen maailmaan.

– Tulette oppimaan kaiken tietämisen arvoisen viinistä, Koskelo lupaa.

Ensimmäisessä Viinikoulun jaksossa Viinipiru paljasti viisi erittäin hyvää syytä rakastaa riesling-viinejä:

1. Riesling on aromaattinen ja hapokas rypälelajike, joka sopii todella hyvin ruoan kanssa yhteen. Esimerkiksi suomalaisten suosiman lohen kanssa.

2. Rieslingista saa valmistettua todella monipuolisia viinejä aina rutikuivasta kuohuvasta yltiömakeaan jälkiruokaviiniin

3. Vaikka Riesling ei ole maailman suosituin rypälelajike, niin todella monet viinisnobit ovat hulluna rieslingiin.

– Olen esimerkiksi nähnyt Helsingissä riesling-tatuointeja, Koskelo kertoo.

Mitä ne muut syyt sitten ovat? Katso videolta Viinipiru Arto Koskelon riesling-vinkit:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat