Nappaa talteen asiantuntijan viinivinkit juhannuspöytään.
Viiniasiantuntija Ilkka Sirén jakoi Huomenta Suomi -ohjelmassa vinkit kesän ruoka- ja viiniparituksista.
Sirén neuvoo kokeilemaan raikkaita ja kevyitä viinejä grillipöydässä tuhtien punaviinien sijaan.
Mutta mitä tarkoittaa raikas viini?
Lue myös: Vuoden 2025 parhaat hanaviinit on valittu – voittajajuomat selvitettiin sokkona
Helposti lähestyttävää raikkautta
Sirénin mukaan viinin raikkauteen vaikuttaa muun muassa se, miltä alueelta viini tulee, ja mistä rypäleestä se on tehty. Raikkaus syntyy myös viinin happorakenteesta, ja usein raikkaat ja hapokkaat viinit tulevat hieman viileämmiltä viinialueilta.
Raikkaita viinejä Sirén kuvailee helposti lähestyttäviksi ja keveiksi.
Täyteläisillä punaviineillä voi ehdottomasti olla paikkansa kesän ruokapöydissä, jos tarjolla on esimerkiksi lammasta tai nautaa, mutta suurimmaksi osaksi kesäruoka on melko kevyttä ja raikasta, jolloin raikas viini pariutuu ruoan kanssa erinomaisesti.
