Michelin-kokki Kozeen Shiwan ei keittäisi varhaisperunoita vedessä.
MTV Uutiset kertoi vappuviikolla Radio Cityn aamujuontajien erikoislaatuisesta kiljuristeilytempauksesta. Paikan päälle oli kutsuttu myös Michelin-kokki Kozeen Shiwan, jonka tehtävänä oli loihtia kiljulle sopivat ruokamakuparit.
Kysyimme huippukokilta myös hänen suhtautumisestaan perunaan.
Yksi Kozeen Shiwanin tunnetuimmista nimikkoruokalajeista on niin sanottu kuningasperuna. Kokki on valmistanut kuningasperunaa useaan otteeseen eri televisio-ohjelmissa, ja annos löytyy myös Michelin-tähdellä palkitun The Room by Kozeen Shiwan -ravintolan ruokalistalta.
Lue myös: "Jos Nalle Puh vetäisi kiljua, niin..." – Jeren ja Samuelin tekemä perinnejuoma veti ammattilaisen lähes sanattomaksi
"Ei perunoita veteen, ei ei ei!"
Kuningasperuna-annos rakentuu useammasta eri kompontentista – mutta maistuuko Shiwanille sitten ihan tavallinen ja pian sesongissa oleva suomalainen varhaisperuna?
– Rakastan! Suosittelen valmistamaan uusia perunoita suolataikinassa, kuten me teemme. Voin sanoa, että on perunakokemus viety kunikaalliselle tasolle. Unohtakaa se vedessä keittäminen, pliis! Shiwan sanoo.
Huippukokin mukaan perunoista ei keittämällä tule niin hyviä, koska perunan maku katoaa veteen. Siksi hän suosittelee kypsentämään perunat mieluummin esimerkiksi paahtamalla tai höyryttämällä.
– Ei veteen perunoita, ei ei ei!