Vielä ehtii! Suomalainen ostaa lomamatkansa kesä-heinäkuussa

Yli 60-vuotiaat ostavat lomamatkansa eri aikaan kuin muut.

Suomalaisten lomamatkaostoksissa on piikki kesä–heinäkuussa. Tällöin matkoja ostavat erityisesti alle 50-vuotiaat. Tiedot selviävät Turkin valtion kulttuuri- ja matkailutoimiston kyselystä, joka toteutettiin Matka2015-messuilla.

Lomamatkojen ostajina suomalaiset voi jakaa karkeasti kahteen ryhmään. Alle 50-vuotiaiden kesäostajien vastapainona ovat yli 60-vuotiaat, jotka ostavat lomamatkansa aikaisin keväällä tai syksyn kuluessa. 

Erityisesti nuoret ostavat yhä yleisemmin matkat suoraan internetistä.  Kaikista vastaajista jopa yhdeksän kymmenestä kertoi olevansa nettiostajia.

Äkkilähtöjen ostaminen on yleistä. Alle kolmekymppisistä aikuisista jopa 75 prosenttia kertoi tarkistavansa viime hetken tarjoukset lomamatkapäätöksen yhteydessä.

Matkatoimistoa ilmoitti käyttävänsä 28 prosenttia vastaajista. Matkatoimistojen asiakkaat ovat yhä vanhempia. Yli 50-vuotiaista joka toinen käyttää matkatoimistoja, kun taas alle 30-vuotiaista aikuisista vain yksi kymmenestä kertoi ostavansa lomamatkoja matkatoimistosta.

Tästä vinkkejä lomalle!


Turkin kulttuuri- ja matkailutoimisto kerää tietoa suomalaisten toiveista ja tarpeista haluaa auttaakseen suomalaisia matkailijoita paremmin. Lomamatkakysely järjestettiin Matka2015-messuilla tammikuussa, ja siihen vastasi yli 4 000 messukävijää.

Lähde: Turkin valtion kulttuuri- ja matkailutoimisto

Lue myös:

    Uusimmat