Näin seniorimatkailija säästää – poimi kätevät vinkit!

Riippumatta siitä, onko matkakuume vaivannut jo vuosia tai iskenyt vasta hiljattain, seniorivuodet ovat loistavaa aikaa matkailulle – eläkkeellä joustavat aikataulut ovat enemmänkin sääntö kuin poikkeus. Lue seniorimatkaajan säästövinkit!

Uusiin kulttuureihin tutustuminen ja erilaisissa paikoissa käyminen on sielunruokaa, ellei jopa nuoruuden eliksiiriä. Hyvä uutinen on se, että matkailun ei tarvitse viedä kaikkia rahoja eivätkä edulliset tarjoukset koske vain halvimpia hostelleja. Näillä Independet Travelerin vinkeillä pääset matkaan pienemmillä kustannuksilla.

Kysy ja sinulle vastataan

Älä koskaan varaa mitään kysymättä ensin tarjouksista tai alennuksista senioreille. Alennuksia ei aina välttämättä mainosteta kunnolla, jos ollenkaan, mutta niitä on olemassa. Toiset alennukset ovat suurempia kuin toiset, joten tutki huolellisesti. Jotkin lentoyhtiöt tarjoavat myös hyviä säästöohjelmia, mutta kysymällä ystävällisesti saat yleensä parhaan vastauksen.

Hyödynnä eläkeläisalennukset

Vinkki

Älä oleta, että eläkeläisalennus on aina edullisin! Katso myös muut tarjoukset, esimerkiksi aikaisen varaajan edut.

Esimerkiksi kotimaan juna-, lento- ja bussimatkoista on mahdollisuutta saada eläkeläisalennusta. Tällöin tulee esittää henkilöllisyystodistus. Myös esimerkiksi lentoyhtiö Finnair tarjoaa seniorihintoja joillekin lennoilleen. Alennuksia voi saada myös museoista, nähtävyyksistä tai ravintoloista.

Matkusta sesongin ulkopuolella

Matkustaminen ruuhkaisimpien lomasesonkien ulkopuolella tuo monia etuja matkailijalle – esimerkiksi halvemman hinnan, vähemmän turistimassoja sekä viileämmän ilman. Senioreiden on yleensä helpointa ottaa hyöty irti halvemmista sesongeista, sillä työ-, koulu- ja loma-ajat eivät enää rajoita liikkumista.

Muutama asia kannattaa kuitenkin pitää mielessä sesongin ulkopuolella matkatessa. Muista pakata huolellisesti sään mukaan ja sisällyttää reissuusi myös sisäaktiviteetteja sen varalta, että kylmä tai sateet yllättävät. Tarkista myös esimerkiksi museoiden ja muiden nähtävyyksien aukioloajat, sillä joidenkin aukioloa rajoitetaan kiihkeimmän turistikauden ulkopuolella.

Älä hätiköi

Kiireettömyys mahdollistaa myös vaihtoehtoisten matkustustapojen käytön seniorimatkailijoilla. Esimerkiksi junalla matkustamisen suosio ei ole hälventynyt mihinkään. Lentomatkustukseen liittyvä hässäkkä ja turvatarkastukset – itse lennosta puhumattakaan – voidaan välttää matkustamalla rautateitse. Junailu on myös halvempi vaihtoehto – etenkin, jos ottaa huomioon eläkeläisalennukset. Äläkä unohda matkatavaramaksuissa säästämistä.

Toinen omatoimimatkailijan vaihtoehto on vuokrata auto. Tällöin pääset määrittämään itse matkustustahdin ja nauttimaan maisemista matkatessasi. Autoillessa pääset siis paitsi määränpäähän, myös liikkumaan ympäri lomakohdetta. Muista tarkistaa pienimmätkin präntit vuokrasopimuksesta, jos päätät vuokrata auton vasta kohteesta, sillä jotkin yhtiöt ovat määrittäneet vuokraajan maksimi-iän.

Suojaa investointisi

Voi vaikuttaa oudolta, että säästövinkkien lomassa kehotetaan käyttämään lisää rahaa, mutta tällä kustannuksella voit säästää rahaa, jos jokin suunnitelmissasi meneekin vikaan.

Vinkki

Hanki vakuutus luotettavalta yhtiöltä. Jos olet epävarma, kysy suosituksia esimerkiksi matkanjärjestäjältäsi. Lue myös huolella sopimuksen kaikki kohdat, sillä välillä esimerkiksi jo olemassa olevien sairauksien aiheuttamia peruuntumisia ei korvata.

Matkavakuutus on erityisen tärkeä henkilöille, jotka saattavat sairastua ja joutua perumaan matkan viime hetkellä, tai niille, jotka ovat alttiita sairastumaan matkojen aikana. Matkan peruutusturva korvaa ne tapaukset, joissa ennakoimattomien tapahtumien takia koko matka peruuntuu tai se jää puolitiehen. Matkavakuutus voi myös korvata kadonneet matkatavarat ja mahdollisesti myös matkanjärjestäjän konkurssista johtuvat peruuntumiset. Myös sairasvakuutuksen kattavuus ulkomailla kannattaa tarkistaa.

Matkusta ystävien tai perheen kanssa

Lasten, lastenlasten tai muiden reissukumppanien kanssa matkustaminen voi säästää sinulta rahaa, etenkin, jos jaatte lomalla vuokra-asunnon hotellihuoneiden sijaan. Voit koettaa myös hyödyntää matkayhtiöiden ryhmäalennuksia. Perheen ja ystävien kanssa matkustaminen on myös hyvä keino vahvistaa siteitä heihin ja luoda yhteisiä korvaamattomia muistoja.

Lähteet: Independenttraveler.com, Etlehti.fi, Finnair.com, Kela.fi

Lue myös:

    Uusimmat