Mainos

Viekas robotti karkasi kotoaan jo toistamiseen – romuttamo uhkaa

Älykäs robotti on karannut laboratoriostaan jo kaksi kertaa, kertoo Mirror.

Robotti, joka kykenee sekä muistamaan että oppimaan uusia asioita, on paennut kotilaboratoriostaan jo toistamiseen. Toisella kerralla robotin pakomatka onnistuttiin taltioimaan videolle.

Viime viikolla Promobot IR77 -nimellä kulkeva älykäs robotti päätyi uutisiin paettuaan Venäjän Premissä sijaitsevasta laboratoriosta. Robotin pakomatka päättyi keskelle katua 45 minuuttia pakenemisen jälkeen, kun siitä loppui akku.

Robotti hyödyntää tekoälyä eli oppii uusia asioita jatkuvasti kokemustensa perusteella. Se pystyy myös muistamaan kaikki koskaan tapaamansa henkilöt. Robotti on alun perin kehitetty työskentelemään asiakaspalvelutehtävissä.

Lisäksi robotti on ohjelmoitu väistämään esteitä. Sen sijaan robottia ei oltu ohjelmoitu etsimään pakoreittejä karatakseen.

Ensimmäisellä pakokerrallaan robotti oli kuljeskellut rakennuksen pihamaalla, kunnes oli onnistunut pakenemaan huolimattomasti suljetun portin kautta. 

Yksi tutkimuslaitoksen, jossa Promobotkin on kehitetty, perustajista Oleg Kivokurtsev kommentoi, että robottiin on tehty jo kahteen otteeseen muutoksia, joten seuraavaksi robotti saatetaan joutua purkamaan kokonaan osiin.

 

Lähde: Mirror 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja