VIDEO: UFC-ottelija Niinimäki taipui nopeasti kuristuksessa

Tom Niinimäen vapaaottelu-ura koki kovan kolauksen aikaisin sunnuntaiaamuna Suomen aikaa, kun hän hävisi jenkkiottelija Chas Skellylle Yhdysvaltojen Tulsassa järjestetyssä UFC-illassa.

Höyhensarjassa otteleva Niinimäki, 31, joutui luovuttamaan kamppailun ensimmäisessä erässä ajassa 2.25, kun Skelly sai hänestä tiukan kuristusotteen.

Vahvaksi mattopainijaksi tiedetty 29-vuotias Skelly vei ottelun nopeasti mattoon, mutta Niinimäki selvisi ensimmäisestä koetuksesta. Tämän jälkeen suomalainen sai itsekin mukavan kuristusotteen, mutta Skelly luikerteli siitä pakoon ja sai kamppailun ratkaisseen otteen takaapäin.

- Kaveri puski kovaa päälle. Minulta vähän laiskaa alasvientipuolustusta ja annoin heti selän siinä. Ei siinä ollut vielä mitään hätää, ja hän huohotti niin kovaa, että ajattelin hänen väsyttävän itsensä siinä. Sitten lähdin vähän tyhmästi hakemaan itse kuristusta, ei siinä ollut kunnon paikkaa tai hän ainakin puolusti sen hyvin, Niinimäki sanoi fightsport.fi-sivustolle.

- Minulla oli leuka hyvin välissä ja ajattelin antaa hänen puristaa. Puolustin liian laiskasti ja käsi lipsahti kurkulle, Niinimäki kertasi ratkaisevaa tilannetta.

Niinimäki on nyt hävinnyt uransa kolmesta UFC-ottelusta kaksi viimeisintä. Toukokuussa Niinimäki koki tappion ruotsalaiselle Niklas Bäckströmille. Tämä saattaa tietää sitä, että UFC-organisaatio purkaa suomalaisen sopimuksen, vaikka sitä on vielä yksi ottelu jäljellä.

Skellylle voitto oli UFC-uran ensimmäinen. Hän kärsi avauskamppailussaan tappion Mirsad Bekticille huhtikuussa.

Lue myös:

    Uusimmat