Video: Ruotsalainen "mega-auto" rikkoi ennätyksen – vikkelimmin nollasta kolmeensataan ja takaisin

Ruotsalaistehdas Koenigsegg on rikkonut sarjatuotantoautojen maailmanennätyksen pääsemällä nopeimmin 300 kilometrin tuntivauhtiin ja sieltä takaisin pysähdyksiin.

Yhtiön “mega-autoksi” ristimällä One:1-mallilla tehty ennätys kirjattiin lukemin 17,95 sekuntia paikaltaanlähdöstä 300 kilometrin tuntinopeuteen ja siis takaisin paikalleen. Koenigseggin testiväen tekemien laskelmien mukaan ihanneaika testin eri yritysten perusteella olisi ollut 17,49 sekuntia.

Uusi ennätys vaikuttaa hurjalta, sillä aiempi lyötiin 3,24 sekunnin erolla – sekin Koenigseggin tekemä pohjatulos. Mallina oli tuolloin Agera R.

Koenigseggin testikuljettaja Robert Serwanski teki ennätystuloksen tehtaan omalla lentokenttäradalla Ängelholmissa, Ruotsissa maanantaina 8. kesäkuuta. Tulos saatiin niin sanotussa 0-300-0–testissä, jossa koetellaan sekä auton kiihtyvyyttä että pysähtymistä. Aikaa hiottiin yhteensä neljän tunnin ajan.

Koenigseggilta kerrotaan, että testissä mukana ollut auto on noin 50 kiloa painavampi kuin tuotantomalli-One:1 ja se oli varustettu vakiorenkain. Lisäpaino johtui suurimmalta osin turvakaarista.

Lue myös:

    Uusimmat