Millaista olisi jäädä Ikeaan jumiin yöksi? Lumikaaos opetti sen kymmenille tanskalaisille: "Halusinkin kokeilla kovempaa patjaa"

Lumikaaos sulki tiet Tanskassa – asiakkaat saivat jäädä Ikeaan yöksi 2:11
Tällaista on jäädä jumiin yöksi Ikeaan.

Joukko asiakkaita jäi saarroksiin huonekalujätti Ikean myymälään Pohjois-Tanskaa riepotelleen lumimyrskyn takia.

Pohjois-Tanskaa riepotteli eilen voimakas matalapaine, joka sai lumisateillaan Pohjois-Jyllannin liikenteen kaaokseen. Lumimyrsky saartoi myös Aalborgin Ikean asiakkaat ja henkilökunnan. Myrskyn takia ihmisillä ei ollut muuta vaihtoehtoa, kuin yöpyä huonekaluliikkeessä.

Kyseisen Ikean myymäläpäällikkö Peter Elmose joutui tarjoamaan kuudelle asiakkaalle ja noin 20–25 työntekijälleen yösijan kaupan sisältä. Positiivisesti ajateltuna huonekaluliikkeessä on helpompi yöpyä, kuin vaikkapa tavallisessa ruokakaupassa.

– Täällä on sentään mahdollista saada hyvät yöunet kunnollisessa sängyssä lämpöisen peiton ja tyynyn kera, Elmose pohtii.

Yöksi satimeen jääneet ihmiset nukkuivat esimerkiksi Ikean sohvilla tai sängyillä.

– Halusinkin kokeilla kovempaa patjaa. Kotonani oleva on aika pehmeä, joten nyt voin testata erilaisia vaihtoehtoja ja selvittää pitäisikö minun vaihtaa patjaani jossain kohtaa, Elmose kertoo.

Elmosen mukaan hän ja hänen henkilökuntansa tekivät parhaansa vaikeassa tilanteessa ja lopulta tilanne oli aivan hyggeä eli skandinaavisen kodikasta. Ennen yöpuulle siirtymistä ihmiset viihtyivät yhdessä Ikean ravintolassa ja nauttivat perinteisestä tanskalaisesta jouluisesta riisivanukkaasta, kahvista, leivoksista ja limonadeista. Kukaan ei siis mennyt nukkumaan nälkäisenä joulukuun ensimmäisenä päivänä.

Katso videolta saarroksiin jääneiden asiakkaiden ja Ikean henkilökunnan tunnelmia.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit!

Lähde: Reuters

Lue myös:

    Uusimmat