Mies keksi tienata kokoamalla Ikean huonekaluja: "Hieno esimerkki markkinaraon huomaamisesta"

Montako teiltä löytyy? Ikean myydyimmät tuotteet Suomessa 1:20
Montako teiltä löytyy? Nämä olivat Ikean myydyimmät tuotteet Suomessa 2020!

Miten paljon vihaat Ikea-huonekalujen kokoamista? Lontoolainen Waz Mahmood kokoaa niitä muiden puolesta – maksua vastaan, tietenkin! Mies kertoo tienanneensa jo sievoisen summan muiden huonekaluja kasaamalla.

Lontoolainen Waz Mahmood joutui lomautetuksi koronapanedemian vuoksi. Käsillä tekemiseen erikoistunut 31-vuotias ei jäänyt toimettomaksi, vaan heittäytyi täysillä palveluammattiin, jota moni lienee tietämättään kaivannut, kertoo Metro.

"Miten hieno esimerkki markkinaraon huomaamisesta"

Rakennustyömaalta lomautetuksi syyskuussa 2020 joutunut Waz elätti itseään kokoamalla Ikean huonekaluja muiden puolesta.

– Miten hieno esimerkki markkinaraon huomaamisesta. Ja nerokas esimerkki siitä, miten paljon ihmiset vihaavatkaan koota osina toimitettavia Ikean kalusteita, miestenlehti Joe kiittelee.

Ihastui "Ikea-hommiin" jo vuonna 2018

Waz sai rahaa osina toimitettavan kalusteen kokoamisesta ensimmäisen kerran jo vuonna 2018: hän päätti kirjautua erilaisia töitä tarjoavaan sovellukseen kerätäkseen rahaa lomamatkaan.

Airtasker-sovelluksessa tarjotaan pikkuhommia, ja työn suorittaneille annetaan pisteitä heidän suorituksestaan.

Wazin "Ikea-ammatti" nousi otsikoihin. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Waz ehti tehdä muitakin pikkuhommia ennen kuin huomasi tarjouksen huonekalujen, muun muassa sängyn, kokoamisesta sadan punnan, yli 110 euron palkkaa vastaan.

– Sänky huolestutti minua, joten edellisenä iltana katsoin YouTube-tutoriaaleja ja kahlasin läpi Ikean nettisivua ohjeita varten. En halunnut mennä ja nolata itseäni, mies muistelee.

Meni töiden jälkeen toisiin töihinsä kokoamaan Ikea-huonekaluja

Kokoamisurakka vei tuolloin kahdeksan tuntia. Waz kuitenkin oli myyty: mies ihastui huonekalujen kokoamiseen ja alkoi hankkia lisää saman "alan" töitä huolimatta siitä, että hän oli jo päivätöissä.

– Lopetin työt puoli viiden aikaan ja menin töihin [kokoamaan huonekaluja] kuudelta, en lopettanut ennen yhdeksää. Tein näin muutaman kerran viikossa, Waz kuvailee.

Ajatuksena oli työskennellä nopeasti, jotta kokoamisen palkka olisi noin 20 puntaa, noin 23 euroa, tunnissa. Koronapandemian aikana huonekalujen kokoamisesta kuitenkin tuli hetkeksi Wazin "päätyö".

Tulit ostamaan vain lusikoita, mutta nyt kädessäsi on kukkavaasi ja verhopaketti... Nämä asiat tapahtuvat jokaiselle Ikeassa käyvälle – tunnistatko itsesi? Juttu jatkuu videon jälkeen.

Nämä asiat tapahtuvat jokaiselle Ikeassa 1:36

Koonnut yli 500 erilaista huonekalua

Mies kertoo koonneensa kaikkinensa jo yli 500 erilaista huonekalua ja tienanneensa sievoisen summan. Yhden vaatekaapin vuoksi hän ajoi 250 kilometriä, koska "ei ole hyvä maantiedossa", kertoo Mirror.

– Oletin, että he asuvat noin tunnin päässä, mutta vaimoni kertoi, että se onkin paljon kauempana, mies myöntää.

Matkalle on osunut toinenkin katastrofi.

– Olin juuri rakentanut vaatekaapin veljenpoikani kanssa ja pakkasin tavaroitani, kun hän kompastui, kaatui kaappiin ja teki takalevyyn valtavan reiän, Waz sanoo.

Aikoo jatkaa "Ikea-harrastustaan"

Waz on jo pääsyt takaisin töihin omalle alalleen, mutta aikoo silti jatkaa "Ikea-harrastustaan".

– Olen nyt liian kiireinen ehtiäkseni vastata työtarjouksiin tarpeeksi nopeasti, mutta nautin huonekalujen kasaamisesta niin paljon, että teen niitä hommia toisinaan satunnaisesti.

Lue myös:

    Uusimmat