Video: Kokeilussa Nokia N1 – Ihan kuin iPad mini!

Nokia N1 -tabletti ei ole monien toiveista huolimatta vielä saapunut Suomen markkinoille. Teknavi sai tabletin käsiinsä tällä viikolla ja pääsi kokeilemaan sen ominaisuuksia.

N1:stä on pidetty yleisesti hyvin läheisesti Applen iPad miniä muistuttavana tablettina. Sitä se onkin. Muotoilussa on jops häiritsevän paljon samaa kuin Applen minitabletissa.

Toisaalta Nokian ottamat vaikutteet ovat myös hyvä asia, sillä tabletin laatuvaikutelma on erinomainen. N1 on jämäkkä ja kestävän oloinen tabletti. Sen alumiininen kuori on näyttävän näköinen. Kokonaisvaikutelmassa ei ole mitään moitittavaa.

N1:ssä on 7,9-tuumainen näyttö, jonka 2048x1536 pikselin resoluutio on varsin riittävä. Tehossakaan ei ole moittimista, sitä piisaa Intelin neliydinsuorittimesta. Laitteen takanakannessa on kahdeksan megapikselin kamera.

N1:n käyttöliittymä on Nokian suunnittelema, muillekin Android-laitteille ladattavissa oleva Z Launcher. Käyttöliittymä toimii Android 5.0:n päällä ja tuo mukavan lisämausteen käyttäjälle. Z Launcherin ideana on nopeuttaa tabletin käyttöä edistyneellä hakutoiminnolla. Riittää, kun näytölle piirtää haetun sovelluksen ensimmäisen kirjaimen. Tämän jälkeen Z Launcher ehdottaa kyseisiä sovelluksia.

Z Launcher opettelee taustalla käyttäjän rutiineja. Jos käyttäjä avaa aamuisin Microsoft Wordin työskentelyä varten, käyttöliittymä osaa nostaa ohjelman kotinäkymään. Illalla näkymässä saattaa näkyä esimerkiksi suoratoistopalvelu elokuvien katselua varten. Homma toimii samoin esimerkiksi usein käytettyjen yhteystietojen kohdalla.

Toivoa todellakin sopii, että N1 päätyisi jossain vaiheessa myös Suomen markkinoille. Tällä hetkellä sellaista lupausta ei ole annettu. Laitetta myydään nyt Taiwanissa ja Kiinassa.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja