Video: Israelin armeija väittää löytäneensä Hamasin komentokeskuksen – tältä siellä näyttää

Video: Israelin armeija väittää löytäneensä Hamasin komentokeskuksen sairaalan alta 1:41
Video: Israelin armeija väittää löytäneensä Hamasin komentokeskuksen ja asetarvikkeita sairaalan alta – tältä Gazan suurimman sairaalan alueella näyttää

Israelin armeija väittää julkaisseensa videon, jolla näkyy tunneli Hamasin maanalaisiin komentokeskuksiin. 

Israelin mukaan al-Shifan sairaalan alla ja sen ympäristössä kulkee äärijärjestö Hamasin tunneliverkosto. Hamas ja sairaalan johto ovat kiistäneet Israelin esittämät väitteet.

Yllä olevalla videolla oleva kuvamateriaali julkaistiin kaksi päivää sen jälkeen, kun Israel väitti löytäneensä sairaalan alueelta Hamasin komentokeskuksen lisäksi aseita ja muita sotatarvikkeita.

Israel on toistuvasti väittänyt, että Hamasin päämaja sijaitsee al-Shifan sairaalan alapuolella. Sen kerrotaan olleen yksi suurimmista syistä, miksi Israelin asevoimat aloitti sotilaallisen operaation Gazan suurimmassa sairaalassa. 

Tietoja ei ole voitu vahvistaa riippumattomista lähteistä. 

Israel väittää: Panttivangeista löytyi tietoja sairaalassa

Israelin asevoimat väittää löytäneensä Gazan al-Shifan sairaalan tietokoneilta äärijärjestö Hamasin kaappaamiin panttivankeihin liittyvää kuvamateriaalia.

Asevoimien edustajan mukaan materiaali löytyi laitteilta, jotka kuuluvat Hamasille. Edustajan mukaan sotilaat käyvät sairaalan rakennuksia läpi kerros kerrokselta.

Hamasin alaisen Gazan terveysministeriön mukaan israelilaisjoukot olisivat tuhonneet tai vaurioittaneet sairaalan osastoja.

Israelin armeija kertoi löytäneensä sairaalan läheltä yhden siviilipanttivangin ja yhden sotilaspanttivangin ruumiit.

Hamasin hallussa on Israelin viranomaisten mukaan yli 240 panttivankia.

Kartta näyttää keskeiset alueet Israelin ja Hamasin konfliktissa 1:31

Lue myös nämä Israelin ja Hamasin väliseen sotaan liittyvät artikkelit: 

Lue myös:

    Uusimmat