Lääkärit ilman rajoja: Jopa ambulansseja tulitetaan Gazassa

Lääkärit ilman rajoja: Jopa ambulansseja tulitetaan Gazassa 2:09
Katso videolta, millaista tuhoa iskut ovat aiheuttaneet Gazan tärkeimmälle sairaalalle.

Israel teki aamulla rynnäkön Gazan tärkeimpään sairaalaan. Avustusjärjestön mukaan potilaita auttavat ambulanssitkin ovat tähtäimessä.

Gazassa on nähty yli viiden viikon aikana Israelin systemaattisia iskuja terveydenhuollon yksiköihin.

– Emme halua arvioida iskujen syitä, mutta ne ovat yksiselitteisen laittomia ja tuomittavia. Humanitaarisesta näkökulmasta on täysin kestämätöntä nähdä, kuinka sairaaloihin isketään, sanoo Lääkärit ilman rajoja -avustusjärjestön ohjelmajohtaja Ghassan Aziz Reutersille.

Israelin joukot tekivät keskiviikkoaamuna rynnäkön Gazan tärkeimpään al-Shifan sairaalaan, joka sijaitsee Gazan kaistan pohjoisosassa.

– Olemme saaneet vain hetkittäin yhteyden Al-Shifan kollegoihimme, jotka ovat kertoneet heikosta tilanteesta. Sairaalan lähialueilla loukkaantuneet eivät nyt pääse sairaalahoitoon.

Kansainväliset järjestöt WHO, YK ja Punainen Risti ovat ilmaisseet järkytyksensä siitä, että sairaalaa käytetään sotatoimialueena. Myös ambulanssit ovat iskujen kohteina.

– Sairasautot ovat saaneet suoria laukauksia vastaanottaessaan potilaita. Tämä on hullua ja mahdotonta hyväksyä. Näin rajuja iskuja terveyslaitoksiin en ole ennen nähnyt, toteaa ohjelmajohtaja Ghassan Aziz.

Israel hyökkäsi miehittämälleen palestiinalaisalueelle Gazaan sen jälkeen, kun äärijärjestö Hamas hyökkäsi Israeliin lokakuun alkupuolella.

Katso videolta, millaista tuhoa iskut ovat aiheuttaneet Gazan tärkeimmälle sairaalalle. 

Lue myös:

    Uusimmat