Gazan kaksi suurinta sairaalaa poissa käytöstä – keskosvauvoja yritetään pitää elossa foliokääreissä

Gazan kaksi suurinta sairaalaa eivät enää ole toiminnassa polttoaineen ja sähkön puutteen takia, kertovat palestiinalaisviranomaiset .

Gazan suurimman sairaalan al-Shifan johtaja Mohammad Abu Salmiya on kuvaillut sairaalan oloja katastrofaalisiksi.

Sairaalan johtajan mukaan ennenaikaisesti syntyneitä vauvoja on yritetty pitää elossa lämpimällä vedellä ja käärimällä näitä folioon.

Hamasin hallinnoiman palestiinan terveysministeriön mukaan al-Shifan sairaalassa on kuollut polttoainepulan ja osastojen sulkemisen seurauksena ainakin 15 potilasta. Näistä kuuden kerrotaan olleen lapsia, .

Israel väittää: Hamasilla on komentokeskus Al-Shifan sairaalan alla

Israel on vaatinut, että se on oikeutettu ryhtymään sotatoimiin sairaalan ympärillä YK:n ja muiden tahojen kritiikistä huolimatta.

Tiedustelutiedoista perillä oleva yhdysvaltalainen virkamies kertoi CNN:lle, että Hamasilla olisi komentokeskus Al-Shifan sairaalan alla.

Virkamiehen mukaan Hamas käyttää sairaalalle tarkoitettua polttoainetta ja ryhmittyvät sairaalan lähistölle.

Hamas ja sairaalan henkilökunta ovat kiistäneet, että sairaalan alla olisi tällainen komentokeskus.

Taistelut vaikeuttavat evakuointia

Toiseksi suurimman sairaalan al-Qudsin ympärillä on käyty taisteluita, mikä on vaikeuttanut potilaiden ja henkilökunnan evakuointia sairaalasta.

Israelin armeija on aiemmin kertonut tappaneensa ryhmän Hamasin taistelijoita al-Qudsin sairaalan sisäänkäynnin luona. Israelin mukaan siviileiksi sulautuneet taistelijat tulittivat sen joukkoja sisäänkäynnin luota.

Palestiinan Punaisen Puolikuun mukaan sairaalan sisällä ei ollut aseistettuja ihmisiä eikä laukauksia ammuttu sairaalan sisältä.

Kartta näyttää keskeiset alueet Israelin ja Hamasin konfliktissa 1:31
90 sekunnin tiivistys: Tästä on kyse Israelin ja Hamasin sodassa

Lue myös:

    Uusimmat