VIDEO: Baarikierros Tukholmassa hevosella!

Cowboyt ratsastavat baariin Tukholman keskustassa.

Matkailija joutuu hieraisemaan silmiään, kun näkee neljä hevosta köytettynä kapakan eteen Tukholman keskustassa. Baarista astelee heppojen luo neljä nauravaista ruotsalaista lännen varusteista. He vakuuttavat, että kyse ei ole mainoskampanjasta tai elokuvasta, vaan elämyksellisestä baarikierroksesta.

Idean isä on cowboylta näyttävä Mad Mike, eli Mikael Högbeg. Hevosten kanssa koko ikänsä touhunnut Mike järjestää yrityksensä Mad Mike's Adventuresin kautta esimerkiksi Heli-Ski-reissuja Pohjois-Ruotsissa ja muita seikkailumatkoja. Myös Mad Miken versio kaupunkikierroksesta Tukholmassa kuulostaa suorastaan vaaralliselta: turistit saavat tutustua kaupungin keskustaan baareihin hevosella ratsastaen.

Mad Mike kuitenkin vakuuttaa, ettei ratsastaminen suurkaupungin keskusta-alueella vaadi erikoislupia tai edes aiempaa ratsastuskokemusta - ei, vaikka ratsastaja olisikin pikkuhiprakassa. Humma itse ei tietty humallu, joten "kuski" pysyy selvänä.

– Jos asiakas humaltuu liikaa, tilaan hänelle taksin ja vien hevosen takaisin talliin, Mad Mike selittää. Yksinkertaista!

Mad Mike on ratsastanut cowboyna Tukholman baareissa jo viisi vuotta. Alun perin kyse oli erikoistilaisuudesta elokuvan ensi-iltaan liittyen, mutta yleisön pyynnöstä tempauksesta jalostui turistiaktiviteetti.

– Kukaan muu ei ole tehnyt mitään tällaista missään päin maailmaa. Ajattelin, että miksipä ei?

Kierros starttaa Djurgårdenista, ja sille ovat tervetulleita kaikki täysi-ikäiset. Mad Mike opastaa ratsastuksen alkeet, ja sitten laukataan metsäpolkujen sijaan asfalttiviidakkoon. Stetson on vapaaehtoinen varuste, jollaisen Mad Mike lainaa mielellään. Kukapa olisi arvannut, että "Villi Länsi" löytyy omasta länsinaapuristamme?

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja