Mainos

Video: Äkäinen metso hyökkäsi pariskunnan kimppuun – "Se oli hurja tilanne, olin aivan paniikissa"

1:29

Kuusamon luonnon rauhasta nauttimaan lähteneet Päivi Saarela ja Eero Rajaniemi kokivat lumikenkäretkellään yllätyksen viime perjantaina, kun metso hyökkäsi pariskunnan kimppuun.

Rukatunturin lähistöllä retkeilleet Saarela ja Rajaniemi olivat matkalla läheiselle laavulle, kun metso ilmestyi parin näköpiiriin. 

– Kiipesimme jyrkkää rinnettä ylöspäin. Tarkoituksenamme oli mennä yhdelle laavulle. Olimme suurin piirtein puolessa välissä rinnettä pitämässä taukoa, kun metso ilmestyi siihen, Saarela kertoo.

Rajaniemi ryhtyi kuvaamaan näköetäisyydelle ilmestynyttä lintua. Pariskunta ei kuitenkaan arvannut, että metso saattaisi suhtautua reviirilleen tunkeutuneisiin lumikenkäilijöihin vihamielisesti. Metso lähestyi kaksikkoa vauhdilla ja pyrki heidän kimppuunsa.

– Se yritti lyödä aluksi siivellä, mutta sain pidettyä linnun aisoissa sauvoillani. Se oli hurja tilanne. Kyseessä on kuitenkin iso lintu, Saarela kertoo.

Saarelan mukaan metson hyökkäys sai hänet miltei paniikin valtaan. Rajaniemeä ukkometson uhittelu kuitenkin lähinnä huvitti.

– Kuten videoltakin kuulee, niin minä olin aivan paniikissa ja pelkäsin lintua. Mieheni oli huvittunut ja naureskeli käytökselleni.

Vaikka metson hyökkäyksestä videota kuvannut Rajaniemi kaatuikin tapahtuman tuoksinassa maahan, vahingoilta vältyttiin. Pariskunta sai lopulta hätisteltyä aggressiivisesti käyttäytyneen metson tiehensä.

– Se oli kyllä todella äkäinen. Pari kertaa jouduin lumikengällä potkaisemaan, ja sitten se vasta lähti pois, Saarela sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.