Mainos

Venytä lomatunnelmaa syksyyn reissaamalla kotimaassa – viisi hyvää kohdetta

Harmittaako kesän loppuminen? Syksyllekin voi suunnitella kivaa tekemistä kotimaan kohteissa. Suomi on täynnä ainutlaatuisia paikkoja, haki sitten herkullista ruokaa, kulttuuririentoja tai luontoelämyksiä. Lento- ja hotellihakukone momondo.fi listasi viisi erilaista elämystä.

1. Lappiin ruskaretkelle tai luksustelttailemaan

Luonnonrauhaa kaipaava suuntaa syksyllä pohjoiseen, jossa ruskan hehku hivelee silmiä. Pallas-Yllästunturin luonnonpuistossa vaeltelu patikoiden tai pyöräillen sopii kaikenikäisille ja -tasoisille liikkujille. Alueella on erilaisia ja eri pituisia merkittyjä luontopolkuja ja vaellusreittejä sekä tauko- ja majoituspaikoiksi laavuja, kotia ja tupia.

Jos täysin luonnon armoille heittäytyminen ei houkuta, voi kokeilla luksustelttailua (”glamping” eli glamorous camping) Torassiepin mökkikylässä Torasjärven rannalla kansallispuiston kainalossa. Lasiseinäisessä Aurora Dome -teltassa voi ihastella syksyistä maisemaa ja revontulia hotellitason mukavuuksista sekä luomu- ja lähiruoasta nauttien. Eläinten ystävät löytävät paikalta myös porotilan ja huskytarhan. 

2. Turkuun kulinarismista ja kahvista nauttimaan

Entinen pääkaupunkimme Turku on kulinaristin ja kahvittelijan keidas. Jokirannan kuulussa Café Artissa saa juomat ja leivonnaiset pariisilaisittain kuvataiteen ympäröimänä. Vaihtoehtoväen suosiman Kirjakahvila Brinkkalan pihalla nautitaan vegaanisista herkuista opusten ja mielenkiintoisten keskustelujen lomassa. Alkuperämaakahveja ja bageleita tarjoilevan Latte Cafén hymysuinen omistaja taas todennäköisesti kehottaa kokeilemaan kehittämäänsä Ghetto Latte -juomaa, jonka resepti on tietenkin salainen.

Turun klassikkoravintoloista mainittakoon rento Blanko, jossa järjestetään iltaisin myös klubeja, sekä Tintå, jossa voi valita vaikka artesaanipizzan ja hyvän viinin voittamattoman yhdistelmän. Kasvissyöjien kannattaa muistaa kauppahallin mainiot ravintolat, kuten Roots Kitchen. Fine diningin ystävien taas on syytä varata pöytä hehkutetusta Kaskiksesta jo hyvissä ajoin.

Ainutlaatuista majoituselämystä etsivä varaa Turussa huoneen omintakeisesta laivahostelli Boreasta. Keskeistä sijaintia arvostavalle nappivalinta voi olla Scandic Plaza -hotelli, josta voi vuokrata myös pyörän kaupunkiseikkailulle.

3. Loviisaan joogaretriittiin

Jos kesän aikana ei ehtinyt rentoutua ja palautua riittävästi, niin Loviisassa vain tunnin ajomatkan päässä Helsingistä sijaitsee idyllinen, rentoutumiseen ja stressinhallintaan erikoistunut hyvinvointikeskus Villa Mandala. Siellä järjestetään vuosittain joogaretriittejä, joiden tärkein elementti on luonto. Joogaamisen lisäksi käydään hiljaisilla patikkaretkillä, uidaan läheisessä järvessä tai pyöräillään maaseudulla.

Levollisen romanttisesti sisustetuissa huoneissa on oma terassi tai parveke, ja keskusta ympäröivät satavuotias puutarha ja puistoalue jalopuineen. Vierailijoiden ruoat valmistavat raakaruokaan ja gluteenittomiin herkkuihin erikoistuneet kokit. Puulämmitteinen sauna viimeistelee rentouttavan kokemuksen.

4. Helsinkiin kulttuuririentoihin

Elo-syyskuussa Helsinki hellii erityisesti kulttuuririentojen ystävää. Lähes kolme viikkoa kestävät Helsingin Juhlaviikot levittäytyvät ympäri kaupungin, ja silloin tarjolla on kaikkea mahdollista tanssista, teatterista ja sirkuksesta kuvataiteisiin ja musiikkiin.

Syyskuussa Pohjoismaiden suurin muotoilutapahtuma Helsinki Design Week kokoaa yhteen muotoilusta, muodista ja arkkitehtuurista innostuneita. Elokuvanystäviäkään ei ole unohdettu, sillä Rakkautta & Anarkiaa -festivaali järjestetään jo 30. kerran. Se painottaa juhlavuotenaan lyhytelokuvaa, joita sisältyy ohjelmistoon ennätysmäärä.

Kulttuurivieras voi yöpyä Helsingissä vaikka Etu-Töölön Hotelli Helkassa, jonka huoneet on sisustettu Alvar Aallon suunnittelemilla huonekaluilla. Talo on tarjonnut turvallista majoitusta naisille aina 1920-luvulta lähtien muun muassa opiskelijakotina. Hotelli Helka haluaa myös ottaa kantaa yhteiskunnallisiin kysymyksiin ja liputtaa itseään HLBTQ-ystävällisenä vaihtoehtona.

5. Punkaharjulle aktiivilomalle

Aktiivisen perheen kannattaa suunnata tänä syksynä Saimaan rannalle Etelä-Savon kansallismaisemaan. Suomen kauneimmaksi huvipuistoksikin tituleerattu Punkaharju tarjoaa paitsi reipashenkisiä ulkoiluaktiviteetteja, myös henkeäsalpaavia maisemia ja herkullista ruokaa ylellisissä puitteissa.

Historiallinen hotelli Punkaharju eli entinen Valtionhotelli on hiljattain kunnostettu ja palautettu tyylikkäällä tavalla entisajan loistoonsa, nykyajan mukavuuksista tinkimättä. Hieman erilaisia elämyksiä tarjoaa Parikkalan puolella sijaitseva Minihotel Fireman Center, jonka teemasisustus ja palokalustonäyttely puhuttelevat pientä tai isompaakin palomiestä.

Punkaharjun harjualue on jo itsessään nähtävyys, johon tutustuminen käy meloen, pyöräillen, ratsastaen tai vaikka sauvakävellen. Samalla voi reippailla lapsiperheiden suosimalle Hepokatin kotieläinpihalle tai kokeilla metsämuseo Lustossa, miltä tuntuu virkattu moottorisaha tai metsäkonesimulaattorilla ajaminen.

Lähde: Momondo.fi​​​​​​​

Helsinkiä tehdään tunnetuksi huikealla videolla

Lumilautailijana tunnettu Eero Ettala ja Pablo Films julkaisivat huhtikuussa 2017 videon, jossa tutustutaan Helsinkiin lumilautailijan silmin.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.