Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Brittilehti listasi Helsingin parhaat ravintolat

kauppatori
The Guardianin artikkelissa Helsinkiä kuvaillaan mielenkiintoiseksi ruokakaupungiksi. Lauri Rotko
Julkaistu 17.07.2025 14:35
Toimittajan kuva

Wenla Wallin

wenla.wallin@mtv.fi

Maineikas brittilehti The Guardian on julkaissut ravintolaoppaan Helsingistä. 

Brittilehti The Guardian listasi Helsingin matkaoppaassaan vierailun arvoisia ravintoloita.

Kunniamainintoja saivat muun muassa lippakioskit, Vanha Kauppahalli, kirjasto Oodin kahvila ja Café Regatta Töölössä.

The Guardianin Suomessa vieraillut toimittaja kuvailee artikkelissaan Helsinkiä superlaatiivein: onnellisin, ystävällisin ja maailman ympäristöystävällisin kaupunki. 

Suomalaista gastronomiaa hän pitää peräti villinä, sillä tarjolla voi olla muun muassa poroa, hirveä, kuhaa, lohikeittoa, silliä, merilevää, ja jopa karhun lihaa.

− Suomalaisten syvä luontosuhde kukoistaa ravintoloissa, joissa uuden sukupolven kokit yhdistävät paikallisia villituotteita eksoottisempiin makuihin – kohtuuhintaan, artikkelissa sanotaan. 

− Tämä viiileä pohjoismainen pääkaupunki on nopeasti ottamassa kiinni ruokakaupunkinaapureitaan, toimittaja uskoo.

Lue myös: "Se on seksikäs! Se on ruotsalainen!" – suomalaisillekin tuttu herkku räjähti ilmiöksi jenkkilässä

Viini on kallista, mutta ruoka kekseliästä

Helsingin ravintolatarjontaa toimittaja kuvailee nuorekkaaksi. 

Kiitosta saavat maahanmuuttajakokit, keskihintaisten ravintoloiden tarjonta sekä alkoholittomien juomien ja vegaani- ja kasvisruokien laaja saatavuus. 

Moitteita tulee sen sijaan viinin kalliista hinnasta ravintoloissa. 

Artikkelin illallisravintolasuosituksissa mainitaan ravintolat Nolla, Muru, The Room, Nokka, Lonna, Bona Fide sekä Finlandia-talon ravintola Finlandia Bistro. 

Ravintoloita kehutaan paikallisten ja luonnonmukaisten ainesosien luovasta käytöstä. Myös ravintoloiden miljöö ja tunnelma ovat nähty maininnan arvoisiksi. 

Ruokatoimittaja Fiona Dunlopin Helsingin matkan kustansivat Visit Finland ja Helsinki Partners.

− Syö, hikoile, ui – niin kuin suomalaiset! 

Lue myös: Onko suomalaisilla enää varaa käydä ravintoloissa?

Katso myös: Jasper Pääkkönen pistää lisää paukkuja ravintolabisnekseen

10:03imgNäyttelijä ja yrittäjä Jasper Pääkkönen vieraili Huomenta Suomi-ohjelmassa puhumassa uudesta ravintolastaan.

Tuoreimmat aiheesta

Ravintolat