Venäläisurheilijat vapautumassa pannasta – pääsihteeriltä ehdoton linjaus jääkiekon MM-kotikisoista

Kansainvälisen olympiakomitean (KOK) odotetaan keskiviikkona keskustelevan venäläisten ja valkovenäläisten urheilijoiden palaamisesta kansainvälisiin kilpailuihin. Jääkiekon miesten MM-kotikisojen pääsihteerillä Heikki Hietasella on selvä näkemys joukkueiden mahdollisuuksista pelata kevään turnauksessa.

KOK kehotti viime helmikuussa lajiliittoja sulkemaan Venäjän ja Valko-Venäjän kansainvälisten urheilukilpailuiden ulkopuolelle Venäjän aloitettua Valko-Venäjän avustamana hyökkäyksensä Ukrainaan. Nyt vuotta myöhemmin venäläis- ja valkovenäläisurheilijat saattavat olla tekemässä paluuta kilpakentille.

Suomen olympiakomitean toimitusjohtaja Taina Susiluoto ennakoi MTV Urheilun haastattelussa KOK:n tekevän lähiaikoina päätöksen urheilijoiden palaamisesta.

KOK:n mahdollinen päätös saattaa ennakoida myös lajiliittojen ratkaisua sallia maiden paluu kilpailuihin.

Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n hallituksen jäsen ja Tampereen jääkiekon MM-turnauksen pääsihteeri Heikki Hietanen tyrmää kuitenkin venäläisten ja valkovenäläisten osallistumisen tämän kevään kisoihin.

– Ei. Ei ole mahdollista, Hietanen sanoo painokkaasti.

– Liput on myyty ja kaikki muukin. Eikä sellaista ole näköpiirissä, että he kovin äkkiä kisoissa pelaisivat.

Hietasen mukaan IIHF:ssä ei ole keskusteltu kisoista suljettujen maiden palaamisesta peleille. KOK:n päätös ei IIHF:n kantaa automaattisesti muuta.

– Se on IOC:n (KOK) päätös, ei IIHF:n päätös, jos sieltä jotain tulee. Ne ovat eri asioita, hän sanoo.

– Siitä keskustellaan sitten, jos sellainen aika joskus tulee.

Tampereella ja Latvian Riiassa pelattava jääkiekon miesten MM-turnaus pelataan 12.–28. toukokuuta

Lue myös:

    Uusimmat