KOK valmistelee järisyttävää Venäjä-päätöstä – Volodymyr Zelenskyiltä tiukka vetoomus Emmanuel Macronille

Kansainvälinen olympiakomitea KOK valmistelee parhaillaan päätöstä venäläisten ja valkovenäläisten urheilijoiden paluusta takaisin kansainvälisille urheilukentille. Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi on tehnyt vetoomuksen Ranskan presidentti Emmanuel Macronille vuoden 2024 Pariisin olympialaisiin liittyen. 

Suomen olympiakomitea julkaisi tiistaina tiedotteen, jossa kerrottiin KOK:n hallituksen keskustelevan vahvasti venäläis- ja valkovenäläisurheilijoiden paluusta kansainvälisille urheilukentille. Suomen olympiakomitea on jyrkästi sitä mieltä, ettei venäläisiä ja valkovenäläisiä voi ottaa takaisin kansainväliseen urheilutoimintaan.

Mikäli KOK niin kuitenkin päättää, saatetaan venäläis- ja valkovenäläisurheilijat nähdä jälleen kansainvälisissä kilpailuissa – kuten Pariisin olympialaisissa vuonna 2024. Ukrainan presidentti Zeleneskyi on kritisoinut mahdollista päätöstä rajusti ja onkin keskustellut asiasta kriittiseen sävyyn KOK-presidentti Thomas Bachin kanssa.

Hiljattain Zelenskyi keskusteli aiheen tiimoilta Ranskan presidentin Emmanuel Macronin kanssa.

– Korostin erityisesti sitä, ettei Venäjän urheilijoilla pitäisi olla paikkaa Pariisin olympialaisissa, Zelenskyi kertoi Twitter-tilillään.

Inside The Games -sivuston mukaan Macron on puhunut sen puolesta, ettei urheilua pitäisi sekoittaa politiikkaan ja kaikkien maiden urheilijoiden pitäisi saada osallistua suurimpiin urheilutapahtumiin, kuten esimerkiksi Pariisin olympialaisiin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja