Venäläiset ja ukrainalaiset sijoitetaan lähtökohtaisesti eri vastaanottokeskuksiin – Migri: "Elävässä elämässä tilanteet ovat kuitenkin moninaisia"

Maahanmuuttovirasto (Migri) kertoo sijoittavansa ukrainalaiset ja venäläiset turvapaikanhakijat lähtökohtaisesti eri vastaanottokeskuksiin.

Sosiaalisessa mediassa on herännyt keskustelua mahdollisista jännitteistä ukrainalaisten ja venäläisten turvapaikanhakijoiden välillä. Migri kertoo Twitterissä, että asia on tiedostettu ja vastaanottokeskuksia on ohjeistettu asiasta.

– Majoitusratkaisuissa sekä muissa järjestelyissä on pyritty huomioimaan tilanteen sensitiivisyys. Erityisiä haasteita eri väestöryhmien välillä ei tähän mennessä ole havaittu, mutta tilanne elää ja reagoimme muutoksiin nopeasti, Migrin julkaisussa kirjoitetaan.

Migrin mukaan uudet vastaanottokeskukset ovat laitosmaisuuden sijaan pitkälti asuntopohjaisia, joka helpottaa asiakasryhmien erottelua.

– Sijoitamme ukrainalaiset ja venäläiset hakijat laitosmallisissa keskuksissa jatkossa lähtökohtaisesti eri keskuksiin. Elävässä elämässä tilanteet ovat kuitenkin moninaisia. Järjestelyissä pitää huomioida esimerkiksi perheet, joissa on molempia kansallisuuksia.

Migri kertoi aiemmin tällä viikolla, että venäläisten tekemissä turvapaikkahakemuksissa on ollut jonkin verran kasvua Venäjän ilmoitettua osittaisesta liikekannallepanosta.

Suomi sulki rajansa turistiviisumilla matkustavilta venäläisiltä torstain ja perjantain välisenä yönä, mutta se ei estä turvapaikan hakemista.

Lue myös:

    Uusimmat