Venäläinen maailmanmestari jyrähti MM-kisojen lippuskandaalista – esittää kovia toimenpiteitä

Jääkiekon maailmanmestaruutta Venäjän paidassa juhlinut Andrei Nikolishin raivostui, kun Riian kaupungin viranomaiset vaihtoivat Venäjän lipun maan olympiakomitean lippuun. 

Riian kaupungin keskustassa sijaitsevalla aukiolla on kaikkien MM-kisamaiden liput. Venäjä ei saa pelata MM-turnauksessa maansa lipun alla maailman antidopingtoimiston antamien sanktioiden vuoksi. Riian kaupungin edustajat kertoivat, että kaupunki on koristeltu kansainvälisen jääkiekkoliitto IIHF:n ohjeiden mukaan.

MM-kultaa vuonna 1993 ja olympiapronssia vuonna 2002 Venäjän maajoukkueessa voittanut Nikolishin ei tätä sulattanut.

– Latvialaiset eivät ole koskaan kunnostautuneet järkevillä teoilla ja ajatuksilla liittyen Venäjään. Minun on vaikea selittää, miksi he vaihtoivat lippumme, Nikolishin sanoi Championatin mukaan.

Yli 600 NHL-ottelua urallaan pelannut Nikolishin esitti oman ehdotuksensa Venäjän vastaukseksi.

– En ymmärrä, mitä he hakevat tällä. Venäjän pitäisi vastauksena poistaa kaikki Latvian liput suurlähetystöstä ja muista paikoista. En ymmärrä, miksi tämä oli tarpeellista, Nikolishin jatkoi. 

Samalla aukiolla nähtiin myös toinen lippukohu, kun Valko-Venäjän virallinen lippu oli korvattu maan aiemmalla kansallislipulla.

Venäjän joukkue on aloittanut MM-turnauksen voitoilla Tshekkiä ja Iso-Britanniaa vastaan. Maanantaina se hävisi Slovakialle. Se kohtaa seuraavaksi keskiviikkona Tanskan.

Lue myös:

    Uusimmat