Jääkiekon MM-kisoissa temppu, jota ei oltu nähty 17 vuoteen – "Kaunis kuva, eikö?"

Slovakiakin on tällä vuosituhannella kuulunut jääkiekon suuriin, vaikkei viime vuosina ole enää aiemmassa loistossaan paistatellutkaan. Venäjän se onnistui joka tapauksessa voittamaan MM-kisoissa ensimmäistä kertaa 17 vuoteen.

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Slovakia kukisti Venäjän maanantaina Latvian Riiassa MM-turnauksen A-lohkon ottelussa 3–1. Martin Gernat tykitti kolmannessa erässä 2–1-voittomaalin ylivoimalla venäläisjaloista, ja Marek Daloga viimeisteli ottelun päätösosuman reilu minuutti ennen loppua tyhjiin.

Slovakian GM, takavuosien suurpelaaja Miroslav Satan mehusteli maansa voitolla ottelun jälkeen Twitterissä. Hän jakoi kuvan maalilla ottelun jälkeen ilakoineista slovakialaispelaajista.

– Kaunis kuva, eikö? Satan kirjoitti.

Slovakia oli viimeksi voittanut Venäjän miesten MM-tasolla Ostravassa 2004, jolloin ottelu päättyi sen eduksi 2–0.

Slovakialla on tämän MM-turnauksen kolmesta ottelustaan täydet yhdeksän pistettä. Venäjä on kuudessa pinnassa kahdella voitollaan ja yhdellä tappiollaan.