Venäjän kiekkotähti ei suostunut käyttämään sateenkaaripaitaa – joukkuetoveri latasi suorat sanat

Vancouver Canucksin Andrei Kuzmenko ei suostunut käyttämään sateenkaaripaitaa jääkiekon NHL:n lauantain vastaisen yön ottelussa Calgary Flamesiä vastaan. Joukkuetoveri Ethan Bear ei ymmärrä Kuzmenkon toimintaa.

Vancouver pelasi lauantain vastaisena yönä monien NHL-joukkueiden perinteeksi muodostuneen Pride-ottelunsa. Hurjaa jälkeä ensimmäisellä NHL-kaudellaan takonut 27-vuotias venäläishyökkääjä Kuzmenko ei kuitenkaan käyttänyt sateenkaaripaitaa joukkuetovereiden kanssa. Syyksi Kuzmenko kertoi uskonnolliset syyt.

Joukkueen varakapteeni Quinn Hughes oli päivää ennen väittänyt, että koko joukkue on illan aatteen takana. Päävalmentaja Rick Tocchet kertoi kuitenkin pelipäivänä, että Kuzmenko ei tule käyttämään Pride-paitaa. Venäläinen oli tätä ennen keskustellut Venäjällä olevan perheensä kanssa.

– Em ymmärrä, että joku kristitty voi antaa syyksi uskonnolliset asiat. Olen itsekin kristitty. Tässä on kyse kunnioituksesta. Meidän ympäristössämme on erilaisia ihmisiä, joukkuetoveri Bear sanoi toimittaja Iain MacIntyren mukaan.

Päävalmentaja Tocchet sanoi ennen ottelua, että hän kunnioittaa Kuzmenkon päätöstä. Venäläinen on tehtaillut tällä kaudella 73 ottelussa tehopisteet 37+31=68.

Lue myös:

    Uusimmat