NHL-veljekset kieltäytyivät pukeutumasta sateenkaaripaitaan – päävalmentajalta napakka viesti: "Muut kantoivat sitä ylpeänä"

Videolla kuvaa yön NHL-kierrokselta.

Florida Panthersin veljekset Eric ja Marc Staal eivät osallistuneet Toronto Maple Leafsia vastaan pelatun ottelun alkulämmittelyihin, koska eivät suostuneet pitämään Floridan Pride-teemaisia paitoja.

Florida piti yön NHL-kierroksella Pride-teemaisen ottelun, kun se kohtasi Toronton. Ilman kohua illasta ei selvitty, sillä Floridan yhteensä yli 2 300 NHL-ottelua pelanneet konkariveljekset Eric ja Marc Staal eivät suostuneet osallistumaan lämmittelyihin Floridan sateenkaaripaitojen vuoksi.

– Monien ajatusten, rukousten ja keskustelujen jälkeen olemme päättäneet, ettemme pidä Pride-paitoja tänään. Emme tuomitse ihmisiä siitä, miten he elävät elämäänsä. Uskomme, että kaikkien tulisi olla tervetulleita jääkiekkopiireihin. Sateenkaaripaidan pitäminen on kuitenkin meidän uskomuksiemme vastaista, Staalin veljekset kertovat tiedotteessaan.

Floridan supertähti Matthew Tkachuk reagoi ottelun jälkeen napakasti Pride-iltaan.

– Tämä on maailman paras laji. Kaikki ovat tervetulleita minun pukukoppiini. Panthers on tehnyt erinomaista työtä näyttääkseen sen. Jääkiekko on jokaista ihmistä varten, Tkachuk totesi ottelun jälkeen.

Päävalmentaja Paul Maurice kommentoi Staalin veljesten ratkaisua tyynesti.

– Heillä oli oikeus tuohon kannanottoon. Muut pelaajat kantoivat sitä paitaa ylpeänä ja toivottavasti välitimme viestin, että tervetuloa rakennukseemme, organisaatioomme ja hienon lajimme jääkiekon pariin”, Maurice toteaa Sportsnetin mukaan.

Kyseessä ei suinkaan ollut ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun joku pelaaja kieltäytyy pukeutumasta sateenkaaripaitaan. Aiemmin vastaavan tempun ovat tehneet San Josen kanadalaisvahti James Reimer ja Philadelphia Flyersin venäläispuolustaja Ivan Provorov.

Lue myös:

    Uusimmat