Venäjä rajoittaa ulkomaisten sota-alusten purjehtimista osassa Mustaamerta

3:45
Tunnelma Ukrainan ja Venäjän rajalla on tiivistynyt.

Rajoitukset kestävät puoli vuotta.

Venäjä rajoittaa ulkomaisten sota-alusten ja valtiollisten alusten kulkua osassa Mustaamerta, kertoi venäläinen uutistoimisto RIA Novosti tänään.

Jännitteet Venäjän ja Ukrainan välillä ovat kasvaneet viime viikkojen aikana sen jälkeen, kun taistelut Ukrainan armeijan ja Venäjä-mielisten separatistien välillä ovat kiihtyneet. Venäjä on koonnut joukkoja Ukrainan vastaiselle rajalle sekä Krimin niemimaalle. Tällä viikolla Venäjällä oli myös laivastoharjoitus Mustallamerellä.

Merenkulun rajoitus alkaa ensi viikolla ja kestää puolisen vuotta. Sen aikana kauttakulku Venäjän aluevesien läpi keskeytetään ulkomaisilta sota-aluksilta ja muilta valtiollisilta aluksilta, RIA Novosti kertoi Venäjän puolustusministeriön lausuntoon vedoten.

Rajoitusalueen toinen pää ulottuu lähelle Kertshinsalmea, joka yhdistää Mustanmeren ja Asovanmeren. Salmi on tärkeä väylä Ukrainan viennille.

Ukrainan ulkoministeriö on kritisoinut merenkulun rajoittamista. Ministeriön mukaan kyse on "Ukrainan suvereenien oikeuksien anastamisesta". Ulkoministeriö sanoi, että YK:n merioikeusyleissopimuksen mukaan "Venäjä ei voi estää eikä keskeyttää kauttakuljetusta kansainvälisen salmen läpi Asovanmeren satamiin".

Kansainvälisellä salmella ministeriö tarkoittaa Kertshinsalmea.

Juttua päivitetty kauttaaltaan 16.4.2021 klo 18.16.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja