Veikkausliigaseuran pomolta rajua kritiikkiä kolmen kaupungin olosuhteista – lähettää tylyn viestin päättäjille: "Puoluejohtajat pyörittelivät täällä eilen samaa puuroa"

31:21
SuomiAreenan futiskeskusteluun osallistuivat MTV Urheilun toimittaja Timo Innanen, SJK:n omistaja Raimo Sarajärvi, Interin tekninen johtaja Vesa Mäki, juniorivalmentaja Manu Kangaspunta sekä Huuhkajien valmennukseen kuuluva Mika Nurmela.

Suomalainen jalkapallo elää tällä hetkellä historiallista aikakautta. A-maajoukkue lähtee syksyn EM-karsintaotteluihin lohkossaan toisena kaikkien aikojen asemista. Kotimaisen Veikkausliigan kehittämisessä työtä kuitenkin riittää.

SJK:n omistaja Raimo Sarajärvi osallistui keskiviikkona Porissa SuomiAreenan keskusteluun suomalaisen jalkapallon tilasta. Sarajärvi peräänkuuluttaa päättäjien vastuuta olosuhteiden osalta.

– Haluan kääntää keskustelua pääsarjamme tilanteeseen, jossa ammattilaisena eläminen ja olosuhteet ovat monella paikkakunnalla suorastaan naurettavassa lapsipuolen asemassa. Puhutaan isoista kaupungeista kuten Tampere, Espoo ja Lahti. Tuntuu ihan käsittämättömältä, että päätöksenteko on niin hidasta ja kankeaa saada maailman suurimman urheilulajin olosuhteet kuntoon, seurapomo tilittää.

– Huuhkajissa pelaa tällä hetkellä paljon pelaajia, jotka ovat vielä muutama vuosi sitten pelanneet Veikkausliigassa. Seurojen talous ei vain tällä hetkellä kestä pitää heitä, mikä mahdollistaisi eurokentillä menestymisen ja sarjan kehittymisen. Tässä olisi yhdelle poliittiselle puolueelle tekemistä. Puoluejohtajat pyörittelivät täällä eilen samaa puuroa kattilassa, mitään ei tapahtunut. Olisi hienoa löytää päättäjiä, jotka uskaltaisivat mennä asioiden taakse ja hoitaa tämä yksi asia kuntoon.

Nurmela alleviivaa seurajoukkuetyön kehittymistä suomifutiksen nousun taustalla. 

– Monessa suomalaisessa seurassa tehdään tällä hetkellä huippulaadukasta työtä junioreiden kanssa. Palloliitto on panostanut paljon seurajoukkueisiin ja pelaajien laadukkaaseen arkeen. Nuoret suomalaispelaajat herättävät tällä hetkellä esimerkiksi ulkomaisissa akatemioissa paljon kiinnostusta, mikä ei ollut mahdollista vielä esimerkiksi viisi tai kymmenen vuotta sitten, Nurmela sanoo. 

Syksyn EM-karsintojen edelle Nurmela ei suostu asioissa menemään.

– Kliseisti on ajateltava syksyä vain peli kerrallaan, mutta en voi sanoa, etten olisi heinäkuun lomilla haaveillut ensi vuonna samaan aikaan olevani jossain muualla kuin lomalla, Nurmela sanoo.

Sarajärvi sen sijaan lataa rohkean ennustuksen Huuhkajien lähitulevaisuuteen.  

– Menemme arvokisoihin marraskuussa taistellen ja venyen. Kisoissa menemme vielä alkulohkosta jatkoon ja nautimme siitä hetkestä, Sarajärvi povaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja