Varallisuusvalmentaja neuvoo: Lapsiperhekin voi lomailla säästeliäästi

Kesäloma voi koitua kalliiksi lapsiperheelle – varsinkin, jos touhottajia kuuluu perheeseen monta ja kaikkien mielihaluja menemisten suhteen yritetään kuunnella. Taloustaituri Terhi Majasalmi vinkkaa, miten lapsiperhekin voi säästää lomakuluissa.

Varallisuusvalmentaja Terhi Majasalmi vinkkaa säästeliäitä perhelomalaisia käyttämään mielikuvitusta ja antaa esimerkin omasta elämästään:

– Luonnon ihmeet ovat jo itsessään suuri elämys lapsille. Me viihdymme ainakin luonnossa, vaikka mökillä.

Jos mielikuvitusta riittää, piisaa mökillä tekemistä perheen pienimmille. Lähimaasto on täynnä tutkittavaa, eikä vanhempien tarvitse pulittaa kalliita sisäänpääsylippuja tai huvipuistojen laiterannekkeita. Jos mieli kuitenkin tekee mökkiä kauemmaksi, Majasalmi neuvoo opettamaan lapsia tekemään valintoja.

– Valitkaa yksi tai kaksi, kaikkeen ei voi mennä. Näin lapset joutuvat valitsemaan tärkeimmät, ja se opettaa, ettei kaikkea voi saada. Kesälomaviihdyke, joka lopuksi valitaan, tuntuu kultaakin kalliimmalta, kun siitä tulee valinnan vuoksi huippujuttu, Majasalmi toteaa.

Taloustaituri muistuttaa, kuinka helppoa rahaa on kuluttaa.

– Kannattaa budjetoida ja miettiä, mitä mikäkin maksaa nyt ja on ennen maksanut. Se on yllättävän haastavaa monelle. Enää ei osata verrata, onko joku kallista vai halpaa, koska ei ole tuntumaa siihen, mitä asiat maksavat, jos vaikka asioitaan hoitaa verkkopankissa tai luottokortilla.

Vinkkejä edulliseen yhteiseen aikaan:

  • Telttailu kotipihalla
  • Kroketin pelaaminen
  • Trampoliinilla pomppiminen
  • Eväsretki rannalle tai metsään


Lue myös:


(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja